Váš prst je nejlepším klíčem!

05.03.2018 15:00
Elektro-System-Technik s.r.o.

Víte, co mají společného filmy James Bond, Demolition Man, Mission Impossible či Minority Report? Ve všech filmech se hrdinové setkávají s různými formami biometrických systémů - snímačů otisků prstů, oční sítnice aj.

Co bylo dříve viditelné jen ve filmu nebo výsadou pouze specializovaných pracovišť, je dnes běžnou realitou: snímače otisku prstů integrované do notebooků, tabletů či mobilních telefonů, ale také jako přístupové systémy v kancelářských budovách či domácnostech. A právě v nich je světovou jedničkou firma ekey, kterou na český a slovenský trh výhradně dodává firma Elektro-System-Technik s.r.o. Její produkty vynikají vyspělou technologií, garantují maximální bezpečnost a snadné používání. V neposlední řadě jsou také reprezentativní z pohledu designu, proto nijak neruší vzhled interiéru nebo budovy. Poznejte výhody biometrických systémů a produktů ekey a zjistíte, že váš prst je nejlepším klíčem!

Co je to vlastně biometrie?
Biometrie je automatická metoda autentizace založená na rozpoznávání jedinečných biologických charakteristik subjektu - živé osoby. Metoda vychází z poznání, že některé biologické charakteristiky (morfologické, fyziologické) jsou pro každého živého člověka jedinečné a neměnitelné. Biometrické přístupové systémy firmy ekey jsou založeny na biometrii otisku prstů.

Je systém skeneru prstu bezpečný?
Často se diskutuje otázka spolehlivosti systému založeném na skenování prstu. Panují obavy, že by bylo možné kdekoli sejmout otisk prstu dané osoby, vyrobit z něj umělý prst a pomocí něho oklamat skener. Ve skutečnosti je velice těžké získat otisk určité osoby, a to i kdyby to byl váš kolega v práci. Studie provedená kriminalisty specializovanými na zajišťování otisků prstů na místě činu uvádí, že otisky prstů zanechané na pracovišti, na sklenicích, na lesklých plochách a podobně jsou většinou neúplné, několikanásobně překryté týmiž otisky nebo rozmazané, tedy ne tak kvalitní, aby je bylo možné použít k biometrické autentizaci. Navíc náklady na výrobu skutečně fungující imitace prstu by byly vzhledem k materiálům a složitému postupu příliš vysoké na to, aby se to někomu vyplatilo.

Spolehlivost klíčů / zámků se hodnotí koeficientem FAR (False Acceptance Rate neboli, lidově řečeno, pravděpodobnost odemknutí nepovolanou osobou). Systém EKEY má FAR = 1:10 000 000.

6 dobrých důvodů pro skener prstu ekey

1. Jedinečný komfort
"Klíč" máte vždy u sebe! Už nikdy zabouchnuté dveře!

2. Maximální bezpečnost
Žádné ukradené nebo ztracené klíče! Maximální ochrana proti padělání!

3. Inteligentní software
Inteligentní software se učí při každém použití, rozpozná růst dětských prstů, změnu návyků uživatelů a taktéž drobná poranění.

4. Optimální ovládání
Jednoduchá instalace a správa!

5. Jedinečný design!
Skener prstů integrovaný do rámečků vypínačů, dveřních hlásek, klik či kování skvěle podtrhne dokonalost interiéru či exteriéru.

6. 5 let záruky kvality
Před uvedením na trh je každý produkt ekey podroben přísným zátěžovým testům. Díky nim garantujeme u všech produktů ekey 5 let záruky!
Ekey - evropská jednička na trhu
Kombinace biometrie a bezdotykové RFID karty
Společnost ekey byla založena v roce 1999 a dnes je v Evropě jedničkou na trhu v přístupových systémech pomocí otisku prstu. S ekey máte jistotu! Víc než jeden milion spokojených uživatelů ve více než 70 zemích světa jsou důkazem rychlého rozšíření produktů ekey u koncových zákazníků a ve firmách. Výhody používání skeneru prstů jsou jasné a přesvědčivé. Klíče, karty, kódy, atd. můžete ztratit, zapomenout nebo vám je může někdo ukrást, ale prst máte!

Široké spektrum produktů ekey zahrnuje skenery prstů pro dveře, brány, zabezpečovací zařízení nebo docházkové systémy. V nabídce je i řešení pro stávající dveře, bez nutnosti jejich výměny, případně kombinace biometrie a čtečky RFID karet.

Praktické řešení pro stávající dveře

Pohodlné ovládání přístupu přes Bluetooth
Vlastnosti biometrických systémů ekey:

• Otevírání dveří, bran nebo (de)aktivování zabezpečovacího systému jedním přetažením prstu
  • Oprávnění mohou být přiřazena samotným uživatelem bez potřeby technika nebo PC
  • Snadné ovládání pomocí mobilní aplikace přes Bluetooth (produkty BT)
  • Nemožnost manipulovat se systémem zvenčí

Varianty přístupových systémů
Firma ekey vyvinula tři varianty přístupových systémů: HOME pro jednotlivá řešení přístupu, MULTI pro vícečetná řešení přístupu a NET pro síťové řešení přístupu.

1. Home - jednotlivá řešení přístupu
Skener prstu pro vchodové dveře rodinného domu či kanceláře. Systém se vyznačuje rychlou montáží a intuitivním ovládáním. 1 skener prstů kombinovaný s jednou řídicí jednotkou umí rozpoznat až 99 prstů. 1-3 relé, jednoduché uvedení do provozu. Lze zakoupit na est-shop.cz jako sadu řídicí jednotky, skeneru prstu a napájecího zdroje.

2. Multi - vícečetná řešení přístupu
Revoluční systém přístupu, díky kterému můžete ovládat v malé síti až 4 skenery prstů. Programování probíhá bez počítače přímo na přiřazené řídicí jednotce. Mimořádný komfort, který byl v minulosti realizován přes složité systémové řízení.

3. Net - síťová řešení přístupu
Síťový systém kontroly přístupu s architekturou klient/server. Od dveří do kanceláře, přes serverovnu až po laboratoř lze sjednotit a centrálně spravovat všechna práva na přístup. Ta jsou vkládána pomocí komfortního softwaru. Ekey net podporuje řadu databázových rozhraní třetích stran.

Vyzkoušejte si přístupový systém
Chcete si technologii vyzkoušet naživo? Máte technické dotazy či nejasnosti ohledně přístupového systému ekey? Domluvte si schůzku v našem showroomu, kde vám při dobré kávě systém předvedeme a zodpovíme jakékoli otázky. Kontakt: Tomáš Jirák, tomas.jirak@est-praha.cz, mobil: 605 245 523

Zdroje informací
Bližší informace o biometrických systémech ekey nejdete v občasníku BESTArch, v hlavním katalogu ekey, případně na webových stránkách.