Čestné uznání za design pro parametrickou fasádu Schüco

05.05.2015 00:05
Schüco CZ s.r.o.

Společnost Schüco International KG si na konci června v německém Essenu převezme prestižní mezinárodní ocenění za výjimečný design Red Dot Award: Product Design 2015 - Honourable Mention. Čestné uznání porota uděluje za detailně promyšlené řešení a obzvlášť dobře odvedenou designérskou práci. Do německého Bielefeldu, sídla společnosti Schüco, letos ocenění putuje za trojdimenzionální fasádu Schüco Parametric System.

V konkurenci 4.928 přihlášených z 56 zemí světa systém parametrické fasády Schüco odbornou porotu přesvědčil pojetím „jedinečnosti v sérii". Vůbec poprvé totiž lze geometricky variabilní 3D fasádu navrhnout jako systémové řešení, které je unikátní svým designem, zároveň však koncipované sériově na principu ekonomické výroby.

Schüco Parametric System poskytuje obrovskou svobodu při navrhování 3D fasády. Software mimo jiné umožňuje libovolně nakonfigurovat vrstvy neprůhledné nebo naopak zcela transparentní a pracovat tak se zdrojem denního světla a sluneční energie. Hlavním předpokladem systémového řešení je kontinuální digitalizace procesního řetězce ve všech fázích návrhů, plánování a výroby. Osvědčený modulární systém Schüco zde vytváří základ pro individualizované modelování fasád a jejich hospodárnou, kvalitativně precizní a nákladově efektivní výrobu.

Ocenění nejlepšího designu se uděluje již od roku 1955, letos tedy „Red Dot“ slaví 60leté výročí. Slavnostní předání cen 2015, o nichž rozhodovalo 38 mezinárodně působících odborníků v oblasti designu, proběhne 29. června v Aalto-Theater v Essenu. Následně budou vítězné produkty po dobu alespoň jednoho roku vystaveny v prostorách Red Dot Design Museum, rovněž v Essenu. Nejlepší návrhy naplní také Ročenku Red Dot Design a do třetice uveďme ještě online prezentaci v globálním adresáři Red Dot 21 na www.red-dot-21.com.

Pro bližší informace o Schüco Parametric System navštivte www.schueco.com/parametric nebo www.schueco.cz.