Historie obchodu Fransýr se začala psát, když Gael Dandelot, učitel fyziky na francouzském lyceu v Praze, stále častěji a více vozil chybějící sýry z Francie pro sebe a své známé. A protože sýr nestačí dovézt, je potřeba se o něj správně postarat a prodávat ho v tom nejlepším stupni zralosti, seknul s učitelováním a pustil se do sýrového byznysu naplno. Nejdříve v malém obchůdku na Letné, pak jsme pro něj navrhli obchod i jeho rozšíření v pasáži EGAP (mezi Lucernou a U Nováků) a nedávno jsme spolu dokončili nové sýrové bistro, tentokrát opět na jeho "rodné" Letné. Je v něm vše připraveno pro co nejlepší prezentaci a prodej dokonale vyzrálého sýra, nejen francouzského, doplněného výběrem vína a dalšími delikatesami, včetně polotovarů známých francouzských jídel.
V nepravidelné prostoru se třemi klenebnými poli původně byla vinotéka, vyměnili jsme podlahy, svítidla a nechali vyrobit nábytek na míru. V přední části Vás přivítá barový pult, v zadní si můžete sednout s přáteli na skleničku a nechat si sestavit ochutnávkové prkénko.
Interiér navazuje na vybavení prostor v pasáži Egap, kde je atypický nábytek z dubového masivu a dýhy. V novém obchodě jsou nezvyklé vertikální vitríny, kde si nabízené sýry a uzeniny můžete prohlédnout pohodlně ve výšce očí, to je řešení, které si náš "fromager" navrhl sám.