Showroom Satpo

Kancelářské prostory a showroom developerské společnosti Satpo

Showroom Satpo
Adresa: Holečkova 3331/35, Smíchov, Praha, Česká republika
Projekt:2015-16
Realizace:2016-17
Užitná plocha:740 m2
Obestavěný prostor:3420 m3


Spolupráce: Milan Bulva
Před časem jsem byla oslovena k vytvoření interiéru kanceláří a showroomu v polyfunkčním domě Rezidence Sacre Coeur II (autor Schindler Seko Architects) pro developerskou společnost Satpo, která se rozhodla svou vlastní výstavbu využít pro sídlo firmy.
S tvorbou kanceláří jsem se během své práce setkala již několikrát. Hlavní motivací při tvorbě návrhu je pro mě vytvořit nový prostor s atmosférou přínosnou pro nejen pocity zaměstnanců, kteří tam tráví většinu svého pracovního dne ale i v tomto případě i klientů a návštěvníků showroomu.
Realizace plochy dvou pater vznikla od zadání a prvotních konceptů do samotného nastěhování v průběhu dvou let.
Stavba vzhledem k tomu, že je umístěna nad tunelem, má svou specifickou konstrukci, která se v interiéru výrazně projevila. Jako protiváhu těchto technických prvků jsme pracovali převážně s jemnými barvami, hravým tvaroslovím a přírodními motivy.
Vstupní patro s recepcí a zasedacími místnostmi slouží jako prezentační showroom a místo pro komunikaci s veřejností.
Zasklená galerie v prvním nadzemním podlaží nad showroomem je využita pro kancelářská pracoviště a zázemí zaměstnanců.
Poměrně složité bylo vypořádat se s nízkou konstrukční výškou prostoru kanceláří. Podhled z bílého vlnitého plechu, který kryje mnoho technologií, byl použit záměrně pro jeho schopnost odrážet světlo a vytvářet dojem plynulého pohybu. Toto tvarování umožnilo v místech bez rozvodů, podhled opět lehce zvýšit. Prostor tím získal alespoň částečně větší výšku i dynamiku.
Materiálový koncept je vytvořen kombinací překližky, skla, surového i lakovaného plechu, bílého mramoru i terazza. Stoly v zasedacích místnostech z masivních dubových fošen se specifickou vůní dřeva doplňují obklady a dveřní panely ze starých dřevěných trámů. Kontrast ke skleněným příčkám a betonu na stropech showroomu tvoří vzdušné bílé záclony. Barevná kompozice je tvořena opozicí pastelové růžové, modré, zelené, žluté i sněhově bílé k temné smaragdově zelené, zářivě červené a barvě přírodní oceli.
Zeleň umístěná v showroomu do ostrovních atypicky navržených květináčů se pne přes dvě patra na konstrukcích z ocelových lan.
Realizace byla nominována mezi finalisty soutěže Kancelář roku 2017.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Svetla
swarch
07.02.19 10:40
světla - odpověď
Daniela Polubědovová
07.02.19 03:09
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Daniela Polubědovová