Novinky pro střešní krytiny

28.02.2014 09:05
ZACHYTÁVAČ LEDU

I při mírném průběhu zimního období se nevyhneme padajícímu sněhu a ledu z našich střech. To každoročně napáchá mnoho škod na zdraví ale i majetku. PREFA proto představuje další prvek zvyšující bezpečnost střech – zachytávač ledu. Ten se hodí všude tam, kde hrozí pád ledu nebo ztvrdlého sněhu ze střešní plochy. Je tedy ideální nejenom do horských oblastí, ale také do městských aglomerací.

Zachytávač ledu je speciálně vyprofilovaný pro použití s osvědčeným tyčovým sněholamem. Jeho důmyslný tvar zabraňuje nechtěnému sklouznutí ze sněholamu a současně umožňuje efektivní zachytávání ledu, sunoucího se po střešní ploše. Lze vybírat ze všech standardních barev. Montáž lze provést i dodatečně. Cena 98,- Kč vč. dph za kus. Více informací na www.prefa.com.

NOVÁ BARVA SE ZÁRUKOU 40 LET

PREFA Aluminiumprodukte představuje pro rok 2014 novou standardní barvu v odstínu cihlově červená a v úpravě P.10. Díky dvojímu vypalování je zárukou tvárnosti, vyšší odolnosti vůči UV záření, dlouhodobě rozdílným teplotám i povětrnostním podmínkám. Barva si tak po dlouhá léta udrží stále stejný odstín, nepopraská a neoloupe se. Navíc neobsahuje žádné těžké kovy a výrobce na ni poskytuje 40letou záruku.

Nová cihlově červená P.10 je u střešních systémů PREFA k dostání jak v maloformátovém provedení (falcované tašky, falcované šindele, falcované šablony, panel FX.12), tak ve svitkovém provedení Prefalz s hladkou nebo stucco strukturou (reliéfní povrch připomínající fasádní štuk).

Komplexní systém PREFA nabízí ideální souhru střech, okapů, fasád a solární techniky. Navzdory extrémní lehkosti jsou jednotlivé prvky nerozbitné, rezuvzdorné a zajišťují tak tu nejdelší možnou životnost. Všechny informace týkající se záruky na materiály a barvy naleznete na www.prefa.com.