Vila RONNEVIK

Vila RONNEVIK
Investor:Per Ronnevik
Project:2003
Completion:2003-05
Built Up Area:230 m2
Built Up Space:1730 m3


Täby - Viggbyholm je vilová čtvrť postavená na severovýchodním předměstí Stockholmu přímo uprostřed lesního porostu na břehu mořského zálivu s malým jachtovým přístavem. Dům umísťujeme na obdélné nárožní parcele podél zadní hranice tak, aby vznikla co největší volná zahrada před obytnou částí západního průčelí. Do měkce modulovaného terénu je osazena kvádrová hmota budovy, která svou šikmou formou reaguje na sklon pozemku. Tento princip pokračuje i uvnitř domu, kde prostory kaskádovitě klesají podél zahrady a gradují v centrální celoprosklené dvoupodlažní obytné hale s vloženým rampovým mostem.
Budova je postavena jako dřevěná rastrová konstrukce ze standardních smrkových profilů, které jsou založené na železobetonové desce. Jedná se o konstrukční sendvičový systém s vloženou tepelnou izolací tl. 285mm (resp. 365mm ve střeše) a vnitřním opláštěním ze sádrokartonových desek. Venkovní fasáda je obložena dřevěnými fošnami z přírodního zvětralého modřínového dřeva.
V kontrastu se světle šedým přírodním tónem dřevěných prken jsou navržena černá hliníková okna včetně klempířských detailů s vysoce lesklým povrchem.
2 comments
add comment
Subject
Author
Date
Parada! :)
15.01.06 06:09
Jó výhled
Drak Drak
04.07.06 02:47
show all comments

more buildings from 4A architekti