Dva kuchaři se rozhodli přijet do Havířova a rozjet tady svůj podnik. Jejich kuchyň jsme prostě nechali uvíznout v prostoru, který jsme měli k dispozici. Prostor byl původně koncipován a kolaudován jako univerzální komerční prostor a nachází se v areálu, který prošel necitlivou rekonstrukcí. V první řadě bylo tedy třeba navrhnout dispoziční a provozní řešení, které bude reagovat na záměr, zohledňovat technické a finanční možnosti a současně vytvoří jedinečný útulný prostor. Jasná čára předělu přípravny a samotného bistra pomohla určit základní koncept – stěnu trucku, z jehož okýnka je jídlo vydáváno. Když je přípravna pomyslným truckem, pak konzumace musí probíhat na zahrádce. Veškerý nábytek, svítidla atd. jsou vybrány tak, aby se pomyslná zahrádka mohla během roku jednoduše obměňovat a přizpů- sobovat tak atmosféře jednotlivých ročních období.
Celistvý koncept foodtrucku s předzahrádkou představuje vlastně cíl ideového konceptu investora – dokonalé burgery vydávané do jednorázového nádobí, to vše uskutečněno v příjemném prostředí.
Prostě Bistruck. Dobrou chuť!