Zázemí biotopu v Honěticích

Zázemí biotopu v Honěticích
Adresa: Honětice 16, Honětice, Česká republika
Investor:Igor Pokorný
Projekt:2012
Realizace:2013
Užitná plocha:257 m2
Obestavěná plocha:1174 m3


Zázemí biotopu, stále více oblíbeného typu umělého koupaliště s přirozeným procesem čištění vody, využívá původní provozní objekt zemědělského družstva. Ponecháváme železobetonový montovaný skelet garáží i s žebírkovým stropem a prostor mezi sloupy vyplňujeme novým programem - občerstvením, jídelnou, půjčovnou sportovních potřeb a hygienickým zázemím.
Celý dům se může jednoduše otevřít do všech stran díky velkým vratům vsazeným do modulů sloupů, a i když jsou zavřená, fasáda funguje jako polopropustný filtr mezi vnitřkem a vnějškem. Příčky jsou vyzděny z recyklovaných, ostře pálených vážanských cihel, ze kterých byly vyzděny původní garáže z roku 1962. Umývací žlaby, sprchy a toalety jsou vyrobeny z nerezového plechu, v detailu a robustnosti odpovídající provozu kempu. Rozvody přiznané, prostory osvětlené rozptýleným světlem odraženým od stropu.
Dvůr Honětice je historický zemědělský dvůr, který byl od nepaměti součástí nedalekého zámku ve Zdislavicích. Po válce byl znárodněn a přestavěn pro potřeby JZD. Původní koncept uzavřeného dvora se správní budovou v čele byl znejasněn: dvě původní stodoly při vstupu byly nahrazeny rozlehlým skladem s opačnou orientací hlavního hřebene, k hlavní budově byly přistavěny garáže, celek chátral. Posledních deset let probíhá celková regenerace usedlosti na turistický areál, jehož součástí je také biotop s výše zmíněným zázemím.
13 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
dobrý nápad
Zuzana Froňková
18.07.13 08:20
paráda!
alena mičeková
18.07.13 10:19
velmi sympatická re-konverze!
ZM
18.07.13 10:36
skvělé
Michal
18.07.13 10:06
prosté a příjemné
Gabriela Kaprálová
18.07.13 10:49
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Prokš Přikryl architekti