Společenská místnost a dílna

Společenská místnost a dílna
Realizace:2016
Zastavěná plocha:49 m2
Společenská místnost je výsledkem rekonstrukce stávajícího objektu dílny ze 60. let 20.století. Základem konstrukčního řešení dílny je ocelová nosná konstrukce z T profilů, která byla vyplněna dřevocementovými panely tloušťky cca 8 cm, které tvořili obvodovou jinak nezateplenou stěnu. Na střeše byly osazeny desky z vlnitého azbestu.
Základem řešení rekonstrukce dílny na společenskou místnost bylo zachování svařované nosné konstrukce, vizuální propojení interieru s exteriérem vybouráním třech panelů z jihozápadní strany a osazením velkoformátových tepelně-izolačních dvouskel tamtéž. Ostatní obvodové stěny byly osazeny  tepelně izolačními deskami Rockwool 100mm a z vnější strany modřínovými palubkami. Namísto stávajících plechových vrat byly na severozápadní straně osazeny lakované plné dveře s větracím oknem. Střecha je rovněž zateplena minerální vatou, je pobita v interieru modřínovými palubkami natřenými na bílou barvu, z vnější strany je borovicový záklop a asfaltové pasy jako střešní krytina. Podlaha tvořena původní betonovou deskou, roštem a deskami Rockwool 80mm + modřínovými palubkami. Svítidla industrial originál 30. léta 20. století.
Vytápění je zajištěno kamny na dřevo s napojením na původní komínové těleso.
Objekt nové dílny a skladu je dřevostavba, jejíž základem je nosná dřevěná konstrukce z hranolů 9 x 5 cm + opláštění modřín . Celý objekt je nezateplen. Střecha je pultová s krytinou asfaltové pasy. Vrata jsou celodřevěná s kovovým mechanismem na posun. Objekt je postaven na betonových pasech a desce.
Ing. arch. Zdeněk Duroň
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Chlapův sen!
Jan Gregar
16.12.16 07:52
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Nordic Zen