Servisní budova s dílnami

Servisní budova s dílnami
Adresa: Talstrasse 43, Davos, Švýcarsko
Investor:Davos Tourismus
Projekt:09.1998
Realizace:11.1999


Dřevěné dílny stojící v těsném sousedství sportovního centra byly postaveny jen o dva roky později. Volbou materiálu i provedením detailů se odkazuje k sportovnímu centru. Dílny obsahují sklady, mycí linku, parkovací místa pro auta a nákladní vozy využívané městem k odstraňování sněhu. V horní vykozolované části obrácené směrem do ulice se nachází kanceláře a jednací místnosti. Tato převislá část zároveň zajišťuje, aby byly garáže snadno přístupné i v případě, kdy napadne hodně sněhu. Budovu tvoří betonová konstrukce obalená horizontálním vzorem z dřevěných prken o různých šířkách. Před některými okny jsou venkovní pevné žaluzie, které umožňují přirozené větrání místností, a zároveň chrání před nepříznivým počasím. Rozehraná struktura dřevěného pláště působí jako by byla v pohybu a dodává jinak obyčejné užitkové stavbě velmi přátelský vzhled.
Gigon/Guyer Architekten
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Gigon/Guyer Architekten