Rodinný dům v Bílovicích nad Svitavou

Rodinný dům v Bílovicích nad Svitavou
Spolupráce:Daniela Babíčková, Pavel Velecký
Ročník:2009
Stavba rodinného domu v Bílovicích nad Svitavou se nachází na pozemku, mírně se svažujícím k východní straně. Příjezd na parcelu je ze západní strany po místní komunikaci. Dům je přistavěn k proporčně většímu objektu na sousední parcele.
Rodinný dům je nepodsklepený a má dvě nadzemní podlaží. Přízemí je členěno na dvě výškové úrovně, reagující na svažitost terénu. Ve vyšší úrovni se nachází vstup se zádveřím, chodba se schodištěm do 2.NP a ložnice s vlastní koupelnou. V nižší úrovni je obývací pokoj s kuchyňským koutem. Obývací pokoj nabízí velkorysé prosklení do zahrady, s přístupem na verandu s dřevěným pochůzným roštem. Ve druhém podlaží jsou dvě ložnice, koupelna, šatna a terasa.
Obě podlaží mají půdorys klínu, přičemž přízemí se zužuje směrem do zahrady a 2.NP se zužuje směrem do ulice. Druhé podlaží je proto směrem do zahrady předsazeno a tvoří nadstřešení přízemní verandy. Tvar dvou prolínajících se klínů je promítnut i do podélného řezu.
Rodinný dům byl postaven z tvárnic Ytong, s monolitickými železobetonovými stropy a s dřevěnou konstrukcí střechy. Vnější povrch tvoří omítka světle šedé barvy, na výplně otvorů byla použita okna s dřevěnými rámy zelené barvy. Venkovní zábradlí a madla jsou pozinkována.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
palec nahoru
Tomáš Gajdošík
15.04.10 09:44
zábradlí
budulínek
15.04.10 01:00
sochařina
ZM
22.04.10 10:20
WC
Bolek
22.04.10 11:38
WC × obytný prostor
Petr Perun
22.04.10 02:01
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od NEW WORK