Přestavba a přístavba veletrhů v Innsbrucku

Zu- und Umbau Messe Innsbruck

Přestavba a přístavba veletrhů v Innsbrucku
Spolupráce:Stefan Abbrederis, Michael Abt, Christian Schmölz, Sabine Tschofen, Albert Moosbrugger
Adresa: Kapuzinergasse 11, Innsbruck, Rakousko
Investor:Congress & Messe Innsbruck GmbH
Projekt:2006
Realizace:2010-11
Užitná plocha:41394 m2
Zastavěná plocha:20715 m2
Plocha pozemku:36543 m2
Obestavěná plocha:167053 m3


Nová veletržní hala s restaurací a společenským sálem vznikla v návaznosti na památkově chráněnou halu z roku 1893. Stávající hala byla zpětně přestavěna do původního tvaru a historických rozměrů. Stejně tak byla nově uspořádána celá oblast, aby vytvářela ústřední prvek veletrhů v Innsbrucku. Jednopodlažní výstavní pavilon svým tvarem i zakončením opakuje rozměry staré haly a současně přejímá funkci vstupního foyer, společenského sálu (s kapacitou 1500 osob) a administrativy. Vykonzolování 25 metrů nad náměstí vysílá jasný signál a zároveň vymezuje velkoryse koncipovaný krytý hlavní vstup do nového výstaviště. Vysoce kvalitní průsvitný obvodový plášť z děrovaného hliníku zklidňuje výsledný obraz stavby a urbanisticky i architektonicky zhodnocuje nový objekt ve svém okolí. Hala se do krytého náměstí obrací velkoryse prosklenou čelní fasádou. Vstupní foyer se společenským sálem v horním podlaží jsou stejně tak výrazným prvkem a reprezentativní výlohou do města. Pozorovatelé uvnitř objektu mohou skrze velkorysý otvor v horním podlaží zažít panoramatický výhled východním směrem na prostranství před budovou a celé město.
Cukrowicz Nachbaur Architekten
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od cukrowicz.nachbaur architekten Bechter Zaffignani Architekten