KIT Digital

návrh interiérů pro společnost KIT Digital v novostavbě Office Centra Kavčí Hory

KIT Digital
Spolupráce:Jana Hamrová, Eva Bradáčová, Hana Sedláčková
Adresa: Kavčí Hory Office Centre, Praha, Česká republika
Ročník:2011
Užitná plocha:3000 m2


Klient:
Klientem byla mezinárodní společnost KIT Digital působící v oblasti digitálních médií. Požadovali takové pracovní prostředí, kde by jejich zaměstnanci profesně rostli, byli motivováni a měli k dispozici prostor jak pro psychickou, tak i fyzickou pohodu.

Koncept:
Konceptem je síť pixelů, založených na geografických lokalitách a síť dalších jevů asociovaných s digitálními médii. K ilustrování klientových globálních aktivit jsme navrhli interiér jako destinace. Jsou to lokality jako například oceán/ pláž; džungle / savana ; poušť / oáza ; urbanizované prostředí / noční město. Jevy jsou navázané na film, video, digitální umění a kulturu. Konkrétně byl například recepční pult inspirován televizním studiem. K neformálním jednáním nebo pro soukromé hovory zaměstnanců slouží třeba dekadentní měkká polstrovaná kostka inspirovaná kulisami filmové scény a abstraktními asociacemi k filmům inspirovaný opuštěný karavan, nebo překvapivý kokosový ořech. Recepční pult se rozvíjí jako filmový pásek a volně přechází přes točitého schodiště do zvlněného prostoru na sezení až do barového pultu. Použité materiály a vytvořené pohledy jsou kombinovány tak, aby podpořily celistvý koncept, podněcovaly smysly a vytvářely sociálně komunikativní prostředí.

Srdcem kanceláře je "HUB"- kreativní, uvolněný sociální prostor na hraní, který propojuje všechny ostatní pracovní prostory. Kolem HUBu se tyčí kanceláře nadřízených, které jsme pojali jako "exempláře v kompotových sklenicích", tedy v prosklených místnostech. Zde nás jediné slovo, kterým nadřízení charakterizovali svůj ideální pracovní prostor, vedlo k návrhu jejich interiérů. Vznikla tím další jevová různorodost celého prostředí.

Kancelářské prostory orientovány radiálně kolem HUBu mají podobu "open plan". Obě části jsou navrženy pro práci "kdekoliv" a jsou promyšleny s ohledem na praktičnost a tak, aby umožňovaly dostatek soukromí. Oddělení pak mají také stálá pracovní místa.

Další vrstvou konceptu byly skleněné příčky, potažené "džunglí"; bublinami perforované bílé tabule mezi kancelářemi, na které se dá psát. Beduinská, jutou potažená zasedací místnost; velkoplošná grafika "Režiséři a jejich múzy" na stěnách, plážová prkenná promenáda se promítla do zasedací místnosti, kino s kapacitou 30 míst je v barvách nočního města, na záclony se dá promítat video a v boudě se zvlněným travnatým koutem, tzv. "grassy knoll" mohou zaměstnanci hrát playstation a odpočívat. Místnost pro natáčení interního zpravodajství je jako z BBC.

Pracovní prostředí se stále vyvíjí. "Práce není domovem. Nechtěli jsme zaměstnancům vytvářet druhý, pohodlný domov. Ale kreativní, zábavné, flexibilní prostředí plné inspirace a nových podnětů."

Materiály:
Studie a analýzy prostředí, atmosfér a "nálad" odvozených od různých míst ve světě se postupně vyvinuly až ke konkrétním materiálům.
Stropy - původní bílé, kovové podhledové desky, z nichž jsme asi polovinu odstranily, a na černo nastříkali to, co ukrývaly
Podlahy:dřevěné, dubové průmyslové mosaiky, dubové palubky, "pixely" z marmolea, epoxidový nátěr, umělá tráva, koberce
Stěny: sádrokarton, sklo, laminát
Vestavěný nábytek: truhlářské práce na míru, kovové prvky,čalounění
Mobilní nábytek: Vitra, Techo, systémové kancelářské stoly - design od 4a architekti a různé další
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od 4A architekti