Interiér Turistického informačního centra města Brna

Interiér Turistického informačního centra města Brna
Spolupráce:Jitka Vančurová, Barbora Páralová
Adresa: Panenská 1, Brno, Česká republika
Investor:Brněnské komunikace, a. s.
Realizace:2017



Turistické informační centrum je umístěno v novostavbě parkovacího domu Dominipark. Objekt se nachází v centrální historické části města a to vedle objektu radnice, Uměleckoprůmyslového muzea a velkokapacitního hotelu.
Inspirací a výchozím tématem pro návrh interiéru byla obyčejná plakátovací dřevěná ohrada.
Návrh materiálového řešení objektu je tedy proveden s ohledem na výraznou a důstojnou funkci objektu a zároveň však jsou voleny takové povrchy a materiály, které nepůsobí přehnanou exkluzivitou a odpovídají civilnímu, městskému charakteru lokality. Prostor TIC má v přízemní nárožní části objektu parkovacího domu dva vstupy a to z ulice Panenská a z ulice Husova.
Interiérové stěny hlavního návštěvnického prostoru jsou obloženy smrkovými prkny kladenými svisle na celou výšku prostoru. Na tato prkna jsou připevňovány plakáty pro kulturní akce ve městě a okolí. V dřevěném obkladu stěn jsou umístěny čtvery skryté dveře do zázemí. Zázemím provozovny jsou kuchyňka, provozní místnost, sklad a hygienické zázemí. Na jeho stěnách je bílá omítka či keramický obklad, vestavný nábytek je proveden z bílých laminovaných desek a je doplněný typovými kusy mobiliáře.
V hlavním návštěvnickém prostoru jsou umístěny mobiliářové prvky - pult se zápultím, lavice/vitríny, stolky, stojan na tablet, police a LCD obrazovka. Pult s nikou zápultí je opláštěný deskami z bílého krystalického skla, stolky jsou bílé lakované s nerezovou podnoží. Lavice je provedena materiálově obdobně jako obklad stěn - ze smrkových prken, doplněna o skleněnou nasvětlenou vitrínu pro vystavování suvenýrů a drobných předmětů TIC. Podlaha hlavní prostory je z litého tmavě šedého teraca. Hlavní prostor pro návštěvníky má světlou výšku 4,5 m, strop je opatřen bílým hladkým plným SDK podhledem, osvětlení zajišťují zářivková svítidla rozmístěná do čtvercového rastru.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Architekti Hrůša & spol., Ateliér Brno