Interiér bytu v Brně

Interiér bytu v Brně
Projekt:2013
Realizace:2014
Užitná plocha:88 m2


foto: David Korsa
Jednalo se o byt v novostavbě 3+kk developerského projektu. Na začátku nás investor požádal o radu, protože se mu nelíbilo umístění vany v koupelně.
Celkově nebyl spokojen s nabízeným standardem bytu. Po prohlídce jsme se tedy domluvili na proměně kompletního interiéru.
 V rámci hrubé stavby jsme zvětšili průchod do obytné části a umístili sem velké prosklené dveře ze surové oceli. Prostor se otevřel a prosvětlil. Také jsme přebourali příčky, vytvořili niku na vestavnou skříň a tím podstatně rozšířili úložné prostory.
Při první prohlídce se ukázalo, že prostor koupelny není plně využit. Koncept koupelny počítal s malou vanou a pouze jedním umyvadlem. My jsme tedy přišli s nabídkou  velkorysejšího řešení. Nahradili jsme původní vanu za větší a umístili ji do čela koupelny. Tím se zvětšil prostor, který jsme doplnili o novou sprchu a další umyvadlo. V naší koncepci hraje důležitou roli i kvalita materiálu. Proto jsme se rozhodli nahradit původní keramický obklad za velkoformátové kamenné desky a na zadní stěnu jsme umístili podsvícený onyx.
Kuchyňskou linku jsme navrhli na míru. Pracovní plocha je z masivní dubové desky a skříňky jsou v bílém matném laku. Do linky jsme zakomponovali onyx jako sjednocující prvek, abychom dosáhli celkové kontinuity bytu. Zajímavým detailem je zapuštěné čiré sklo nad pracovní deskou.
Pečlivě jsme vybírali podlahy. Místo navrženého vinylu jsme do obytných místností umístili podlahy dřevěné, do koupelny a chodby podlahy kamenné. Přírodní materiály jsou odolnější, lépe vypadají a důstojně stárnou.
Důležitou součástí interiéru jsou povrchy stěn a stropů. V celém bytě jsou použity tradiční přírodní kletované omítky s viditelnou kresbou. V interiéru jsme navrhli atypické bezfalcované dveře a obklady zapuštěné do omítky, protože věříme, že klíčem ke kvalitnímu bydlení jsou promyšlené detaily.
Standartní plechové radiátory, původně umístěné před okny lodžie, jsme nahradili za skrytá tělesa, která jsme zahalili do dubového masívu, díky tomu tak vznikla vytápěná lavice na posezení.
SENAA Architekti
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od SENAA architekti