Brněnští radní zrušili zakázku na opravu budovy Jalta

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
10.01.2007 17:45
Brno

Brno - Brněnští radní zrušili zakázku na opravu budovy Jalta v  centru města, v níž měli podle původních záměrů pracovat touto dobou úředníci magistrátu. Objekt získalo loni v lednu město výměnou za jiné nemovitosti od soukromého podnikatele. Po volbách se změnilo vedení Brna. Podle současných představitelů města je nutné celou transakci znovu posoudit. Výsledky analýzy budou známy do března.

    "Musí být především rozhodnuto, zda na základě právní analýzy bude odstoupeno od směny majetku či případně upřednostněno nové jednání s podnikatelem Miroslavem Lekešem o výměně," řekl dnes ČTK náměstek brněnského primátora Oliver Pospíšil (ČSSD).
    Při jednání s dřívějším majitelem Jalty by mohly být domluveny nové podmínky výměny majetku. Pro Lekeše, který za Jaltu dostal tři domy v centru města a výhodné pozemky ve čtvrtích Pisárky a Stránice, by byly patrně méně výhodné.
    Pospíšil řekl, že směna majetku, schválená bývalým vedením Brna, "nese znaky nevýhodnosti, ukvapenosti a nezodpovědného přístupu ke stránce technické". Jeho předchůdce ve funkci náměstka Radomír Jonáš (ODS) předpokládal, že oprava Jalty a její přeměna v  úřední budovu přijde na 50 milionů korun. Posudek později ukázal, že bude nutné investovat 230 milionů korun.
    "Technická stránka objektu rozhodně není tak dobrá, jak předpokládalo bývalé vedení magistrátu," zdůraznil Pospíšil. Upřesnil, že bez oprav není možné objekt využívat. Před rokem se předpokládalo, že se do něj úředníci přestěhují v září 2006.
    Náměstek primátora připustil, že Jalta je pro magistrát budovou výhodnou k využití: stojí vedle dalších magistrátních objektů v přímém centru města. I když je to zajímavý objekt, nemusí ho město za každou cenu vlastnit, dodal Pospíšil.
0 komentářů
přidat komentář

Související články