PREFA provětrávaný fasádní systém Sidings

Vložil
Tisková zpráva
19.04.2017 23:50
Zavěšená provětrávaná fasáda kombinuje funkční, ekonomické a estetické vlastnosti. Chrání proti hluku, chladu a teplu, udržuje zatížení počasím daleko od primární konstrukce. Konstrukce zavěšené provětrávané fasády se vyznačuje jasnou funkční separací jednotlivých vrstev, bezúdržbovostí a extrémní zárukou na celý systém včetně barvy v délce 40 let.

Provětrávání venkovních obkladů stěn sestává z osmi komponentů, které jsou navzájem konstrukčně sladěny: nosný podklad, kotvící prvky, nosný rošt, optimální bezkontaktní izolační vrstva (nelepí se), vzduchová mezera, spojovací a upevňovací materiál, opláštění Sidings. Použití systému závisí na zatížení obvodového pláště, stejně jako na stavebních podmínkách. Lze jej montovat jak svisle tak vodorovně. Pro všechny varianty nosných roštů platí statické předpisy. Oblast použití se vztahuje až do stavební výšky 15 metrů. Pokud je překročeno toto výškové použití nebo je systém aplikován ve specifických klimatických podmínkách (zatížení větrem), je potřeba provést statická měření a výpočty. Použitá izolace v rámci provětrávané zavěšené fasády by měla být nehořlavá, teplá a zvukotěsná, odpuzující vodu, tvarově stálá a odolná proti stárnutí. Doporučuje se použít materiály se součinitelem tepelné vodivosti (lambda hodnotou) 0,035 - 0,040 (W/mK), což lze zpravidla dosáhnout s tepelnou izolací o tloušťce 100 mm (součinitel prostupu tepla U = 0,35 - 0,40 W/m²K).

Samotný plášť budovy sestává z lehkých a odolných hliníkových obkladových profilů stavební šíře: 138; 200 nebo 300 mm s různými úpravami povrchů (hladký, linkovaný, stucco) a ve všech možných barvách. Vysoce kvalitní dvouvrstvý vypalovaný lak je zárukou vyšší odolnosti barvy vůči UV záření, dlouhodobě rozdílným teplotám i povětrnostním podmínkám. Barva si proto po dlouhá léta udrží stále stejný odstín, nepopraská a neoloupe se. Navíc neobsahuje žádné těžké kovy a výrobce na ni poskytuje 40letou záruku stejně jako na jakost materiálu.

Fasádní profily lze skládat jak se spárou, tak beze spár. Lze je také kombinovat s dalšími technologiemi opláštění na jedné budově (např. s dřevěným obkladem nebo minerální omítkou). V rámci komplexního opláštění budovy lze hliníkový zavěšený systém Sidings doplňovat o řadu zajímavých stavebních řešení, mezi které můžeme zařadit například neviditelné svodové roury okapového systému, případně zabudovaná funkční či dekorativní svítidla, apod. Obklady Sidings lze nahradit i jinými fasádními prvky PREFA, jako jsou fasádní šablony, fasádní šindele, panely FX.12 apod.

www.prefa.com
0 komentářů
přidat komentář

Související články