V Chebu zvažují zástavbu prostoru před nádražím

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
31.03.2014 13:40
Cheb

A69 - architekti

Cheb - Cheb zvažuje možnost, že by se zastavěl volný prostor před vlakovým nádražím. Úvahy vyvolal záměr prodeje pozemků před nádražím, na kterém by mohl vzniknout víceúčelový dům. Svoji představu zástavby pro město zpracoval atelier A69. Návrh chce město projednat i na architektonické konferenci, která se v dubnu bude v Chebu konat, řekl dnes novinářům starosta Chebu Pavel Vanoušek (ČSSD).
    Předběžný záměr prodeje pozemku před nádražím zastupitelé města na minulém jednání neschválili. "Asi se to dalo očekávat, protože zastupitelům byl prezentován návrh řešení poměrně rozsáhlého území před nádražím, na kterém byly kdysi domy. Ty zmizely po bombardování na konci druhé světové války," uvedl Vanoušek.
    Podle návrhu atelieru A69, který v Chebu navrhnul například současnou podobu pěší zóny, by na ploše před nádražím vznikl trojúhelníkový objekt, který by zachoval pohledové přímky, ale využil by prázdné plochy v okolí dopravního terminálu.
    Podle Vanouška město chce, aby návrh posoudila nejprve odborná veřejnost, a pokud jej uzná za vhodný, znovu se obrátí na zastupitelstvo. "V minulosti narazily prakticky všechny větší architektonické stavby ve městě, zimní stadion, areál v Poohří, pěší zóna. A dnes už si na ně lidé zvykli," uvedl Vanoušek.
    Myšlenka na využití prostoru před nádražím vznikla poté, kdy zastupitelstvo odmítlo prodat soukromému investorovi pozemky pro stavbu polyfunkčního domu v Májové ulici. Zastupitelé na počátku roku ale doporučili vedení města, aby pro záměr našlo jiné pozemky. Ty před nádražím jsou jedněmi z nich.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
studie
Jarek
02.09.14 02:59
...
betonář
03.09.14 08:25
pojem...
Zdeněk Skála
03.09.14 10:55
zobrazit všechny komentáře