ČT vypsala zakázku na stavbu nového brněnského studia

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
06.06.2013 16:30
Brno

Brno - Česká televize (ČT) vypsala zakázku na stavbu nového brněnského studia, které se bude stavět v areálu bývalého Zetoru v městské části Líšeň. Předpokládaná cena je 340 milionů korun. Podle mluvčí ČT Michaely Fričové by se mohlo začít stavět už v listopadu a hotovo by mělo být v březnu 2015, řekla ČTK. Termíny však závisí na bezproblémovém průběhu výběrového řízení.
    V polovině května schválila vypsání zakázky i Rada ČT. Podle původních projektů mělo nové studio přijít až na 600 milionů korun, předloni však ČT přepracovala projekt a dostala se k částce 350 až 400 milionů korun. Odsunula totiž výstavbu ateliéru, který má být součástí studia, na pozdější dobu. Prozatím bude využívat současný židenický, stejně tak sklady a další objekty v této lokalitě.
    Jelikož dosavadní prostory v centru města v paláci Typos jsou provizoriem od samého počátku v roce 1961, přinese nové studio výrazné zjednodušení práce. Typos byl původně bytový dům a postupně se během let přizpůsoboval potřebám rostoucího studia, nikdy se jim však nemohl přizpůsobit zcela.
    V Líšni vznikne komplex studií a dalších prostor pro výrobu a vysílání pořadů, nyní má ČT v Brně okolo 250 zaměstnanců. "Prověřovalo se, zda by nebylo možné Typos rekonstruovat, ale vyšlo by to dráž než novostavba a dva roky bychom museli fungovat někde jinde. Nové studio se postaví podle televizní logistiky," řekl loni v září ČTK ředitel brněnského studia Karel Burian.
    Až současné studio definitivně doslouží, nabídne jej ČT k prodeji.
0 komentářů
přidat komentář

Související články