Zámecký hotel Sychrov se zatím neprodal, Naxos prodloužil lhůtu

Vložil
ČTK
15.03.2019 15:20
Náchod


Sychrov - Zámecký hotel Sychrov se zatím neprodal, jeden ze zájemců požádal o prodloužení lhůty, řekl dnes ČTK Luděk Naglmüller ze společnosti Naxos, která areál nabízí. Investoři tak mají možnost předkládat své nabídky až do 3. května. Vlastníkem čtyřhvězdičkového hotelu je společnost Regal estate ze skupiny S group (dříve Syner). Areál nabízí ve výběrovém řízení prostřednictvím společnosti Naxos.


Zámecký hotel Sychrov je na prodej 12 let po svém otevření. Na jeho výstavbu přispěly před lety fondy Evropské unie. Léta ho provozoval řetězec EuroAgentur Hotels & Travel, od loňského podzimu je ale hotel zavřený. "Chtěli jsme vyjít vstříc všem možným zájemcům, jeden zájemce nás požádal o prodloužení lhůty, aby stihnul vše potřebné dojednat," vysvětlil důvody prodloužení termínu pro nabídky Naglmüller.

Hotel stojí v sousedství zámku Sychrov, který je nejnavštěvovanější památkou v Libereckém kraji. Získá ho ten, kdo nabídne nejvíc. Minimální cena stanovená není. Hotel s 86 lůžky byl otevřen v dubnu 2007. Moderní areál vyrostl na místě bývalé jízdárny Rohanů. Stavba, která architektonicky ladí s nedalekým zámkem, přišla na více než 152 milionů korun, z toho 64 miliony korun přispěl evropský program na podporu služeb cestovního ruchu. Podmínkou dotace bylo také využití alternativních zdrojů energie, vytápění hotelu proto zajišťují geotermální vrty.

Podle informací z obchodního rejstříku znalci ze společnosti VGD Appraisal před rokem hodnotu hotelu odhadli zhruba na 80 milionů korun. Zámecký hotel má 30 pokojů od dvoulůžkových až po čtyřlůžkové a dokonce jeden pětilůžkový a také tři apartmá. Kongresový sál pojme až 140 lidí. Zařízení má vlastní kuchyni, restauraci a wellness. Kanalizace je svedena do čistírny odpadních vod sousedního Zámku Sychrov. Nemovitost je podle Naglmüllera vhodná na případnou přeměnu třeba v dům s pečovatelskou službou, komunitní dům pro seniory nebo domov důchodců.
0 komentářů
přidat komentář

Související články