V Sedlčanech otevřeli unikátní modlitebnu od A8000

Vložil
Tisková zpráva
24.01.2020 11:15
Sedlčany

A8000 s.r.o.


Křesťansky orientovaná organizace Maranatha slavnostně otevřela 23. ledna 2020 novou modlitebnu a Společenské centrum v Sedlčanech.

Objekt modlitebny je tvořen železobetonovou skořepinovou konstrukcí s lehkým obvodovým pláštěm tvořeným hliníkovým tahokovem a prosklenou fasádou. Atmosféra interiéru budovy je založena na kombinaci bílých ploch podlahy, stěn a stropu se dřevem. Výrazným prvkem v hlavním sále modlitebny je křtitelnice pro křest ponořením od sochařky Jaroslavy Kadlecové. Druhým objektem je bytový dům se čtyřmi bytovými jednotkami v horní části a jednou obchodní jednotkou i prostorem pro Společenské centrum v přízemí budovy. Společenské centrum bude sloužit zejména pro duchovní účely a s nimi spojené akce. Investorem projektu je organizace Maranatha, autorem návrhu obou budov je architektonická kancelář A8000 s.r.o.

"Modlitebna bude sloužit zejména pro akce pořádané místním společenstvím Církve adventistů s. d., a to především pro pravidelné sobotní bohoslužby. Nebo například pro v nejbližších dnech chystaný přednáškový cyklus Ježíš Tvá naděje s biblickými tématy, který začne 31. ledna a skončí 7. března. Pro veřejnost připravujeme také aktivity konané ve vedlejším Společenském centru, jako jsou hodiny angličtiny pro začátečníky i pokročilé, přednášky se zdravotní a osvětovou tématikou nebo akce pro rodiny s dětmi. Nejbližší pořádaná akce, od 27. do 31. ledna, tzv. Odvykovka nejen kouření, je určená pro všechny, kteří by rádi skoncovali s jakoukoliv závislostí. Naším hlavním cílem je, aby všechny aktivity konané v nových budovách návštěvníky nasměrovaly k nalezení vztahu s Ježíšem Kristem, který změnil i můj život," uvádí k projektu Radim Passer, zakladatel organizace Maranatha.

"Kompozice budovy modlitebny je založena na třech základních principech: Linie představující pevnou krystalickou podstatu světa, hmotu. Křivka jako měkký organický prvek, život. A směr vzhůru k nebi, vyjadřující duchovní rozměr bytí," doplňují autoři z architektonické kanceláře A8000.

Stavby tvoří přirozený přechodník mezi historickou blokovou strukturou města a rozvolněnou zástavbou okolních bytových domů. Bytový dům zakončuje linii uliční čáry směrem k nemocnici. Samostatně stojící budova modlitebny orientuje kompozici nového městského parku směrem do města.
0 komentářů
přidat komentář

Související články