V Brně vznikne vodní svět za čtvrt miliardy, město podpoří bazén

Vložil
ČTK
25.09.2018 15:10
Brno

Brno - Vodní svět, který má stát předběžně 200 až 250 milionů korun, vybuduje na východě Brna developerská a inženýrská společnost Avrio Invest. Objekt s plaveckým bazénem i wellness by měl být hotov v roce 2021, napsal ČTK předseda představenstva firmy Marek Vinter. Brno dá investorovi kvůli bazénu buď jednorázovou podporu, nebo mu bude dávat ročně dotace na provoz bazénu.

Vodní svět by měl být v Šedově ulici. Měl by mít plavecký bazén, venkovní termální bazény, wellness a parkovací dům, vyjmenoval Vintr. Podle něj je předběžný rozpočet 200 až 250 milionů s předpokládaným dokončením v roce 2021. Parkoviště má mít 140 parkovacích stání.

Město výstavbu vodního světa vítá a chce podpořit provoz bazénu, který by měl mít 25 metrů. "Je zájem města podpořit investora buď jednorázově 20 miliony korun na investici, nebo potom provozně po dobu několika let dvoumilionovou dotací na kompenzaci ztráty související s provozem bazénu," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Dodal, že město chce bazén využívat pro sportování a plavání dětí. Brno v posledních letech plánovalo investice do bazénů. Například u Městského plaveckého stadionu Lužánky chce vybudovat wellness a také pětadvacetimetrový bazén, nyní tam je bazén dlouhý 50 metrů. Dále chce zateplit bazén na Ponávce. Peníze hodlá dát i na rekonstrukce školních bazénů ZŠ a MŠ Pastviny a v ZŠ Arménská.

V Brně je jediný aquapark v Kohoutovicích. Velký saunový svět nabízí resort Infinit Maximus. Za rekreací mohou lidé i do menších saun, například v Lázních Rašínova.
0 komentářů
přidat komentář