Trasa na břehu Brněnské přehrady bude po rekonstrukci bezpečnější

Vložil
ČTK
26.02.2020 21:20
Brno

Brno - Pěší trasa Zouvalka na levém břehu Brněnské přehrady bude po rekonstrukci bezpečnější. Radní města Brna dnes vybrali na práce společnost Ekostavby Brno. Stavba bude stát více než 17,8 milionu korun. Práce začnou v březnu, uvedla na dnešní tiskové konferenci primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).


Podle primátorky je chodník ve špatném stavu a chodci v obou směrech procházejí nebezpečnými místy. "Trasa je příliš úzká, její šířka je daná pouze současnou možností terénu. V celé délce trasy je chodník příkrý, leží na hraně strmého svahu vedoucího do Brněnské přehrady," řekla Vaňková.

Trasa vede přes přírodní a geologickou oblast chráněného přírodního parku Podkomorské lesy. Úpravy se týkají úseku od lávky pod hradem Veveří přes Zouvalku po cestu vedoucí za bezejmenným vodním korytem směrem k lodní zastávce Cyklistická a dále k restauraci U Šuláka.

"V nejstrmějších místech chodníku jsou navrženy stupně z ocelových lávek s dřevěným pochůzným povrchem a dřevěným zábradlím. Konstrukce vznikne dosypáním vrstvy štěrkodrti s vrstvou drobného kameniva položenou na povrchu," uvedl radní pro oblast investic David Grund (ODS). Chodník se rozšíří na dva metry a má měřit 825 metrů.

Stavební práce potrvají do června. "Na začátku letní sezony by měla být stavba dokončena," řekla Vaňková.
0 komentářů
přidat komentář