Obchodní centrum na Chodově se rozroste o čtyřpatrovou budovu

Vložil
ČTK
21.11.2018 16:50
Praha

Chodov


Praha - Obchodní centrum na pražském Chodově se rozroste o další budovu. Stavět se má začít v roce 2020 a v provozu bude o dva roky později. Budova bude mít obdélníkový tvar a dvě podzemní podlaží s 348 parkovacími místy a čtyři nadzemní převážně s obchody, kancelářemi, kavárnami, restauracemi nebo sklady. Součástí je i dvůr pro zásobování. Vyplývá to z dokumentace předložené k posouzení EIA, která zkoumá vliv stavby na životní prostředí. Investorem je společnost Centrum Chodov.


Budova bude stát na pozemku jižně od současného obchodního centra, který je ze západu ohraničen ulicí U Kunratického lesa, z jihu poliklinikou a z východu současnou zástavbou. Na již hotový komplex obchodů bude napojena podzemními parkovišti a propojovacím mostem ve třetím podlaží. V okolí bude vysázena nová zeleň. Sadové úpravy se dle materiálu mají týkat až 9000 metrů čtverečních.

V prvním patře je naplánována kavárna, koridor pro pěší a obchody. V druhém budou obchody a sklady. Ve třetím restaurační zařízení, šatny a zázemí pro zaměstnance a uprostřed bude prostor prosvětlen atriem se zelení. Kanceláře zaplní čtvrté patro, které bude takzvaně ustoupené a vznikne zde terasa pro odpočinek.

Začátek výstavby je podle dokumentu naplánován na červen 2020 a práce skončí v květnu 2022. Ještě v témže roce začne budova postupně fungovat. Náklady v dokumentu nejsou uvedeny.

Zatím poslední část centra byla otevřena loni na podzim, kdy se rozrostlo z 61.000 metrů čtverečních na více než 100.000 metrů čtverečních. Do výstavby nové části investoval vlastník centra Unibail-Rodamco asi 4,4 miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články