Nádražní budova v Brně-Králově Poli má jít k zemi v červenci

Vložil
ČTK
15.03.2024 08:20
Brno

Brno - Nádražní hala v Brně-Králově Poli by měla jít k zemi v červenci. Na začátku letních prázdnin mají také začít stavební práce, které výrazně omezí dopravu mezi Brnem a Kuřimí, řekl dnes novinářům generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. Přestavba nádraží a přilehlých traťových úseků sice začala už v prosinci, ale cestující ji zatím příliš nepocítili.


Kvůli bourání budovy už Správa železnic připravuje náhradní zázemí pro cestující i pro železniční personál. Čekárny budou mít kapacitu pro zhruba 250 cestujících a budou podobné, jaké v minulých letech sloužily na brněnském dolním nádraží.

Omezení dopravy bude nutné zejména kvůli rekonstrukci jedné ze dvou kolejí do Kuřimi. "Vzhledem k rozsahu dopravy a množství cestujících jsme se rozhodli nenahrazovat vlaky autobusy. Nicméně se prodlouží cestovní časy," řekl Svoboda. Místo 15 minut se bude jezdit do Kuřimi okolo 30 minut. Svoboda dodal, že největší omezení by měla skončit se začátkem září 2025.

Po ukončení stavby bude v Králově Poli nová nádražní budova, nová bezbariérově přístupná nástupiště a také vznikne průchod pod nádražím do Myslínovy ulice. Správa železnic za veškeré stavební práce zaplatí tři miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články