Hradecký soud rozhodne v kauze hřebčína Kladruby

Vložil
ČTK
16.09.2019 08:55
Hradec Králové


Hradec Králové - Krajský soud v Hradci Králové dnes vynese rozsudek v kauze údajně zmanipulovaných zakázek na opravy Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem na Pardubicku. Obžalobě čelí pět firem a 17 lidí, osmnáctý obviněný zemřel před podáním obžaloby.


Obžaloba byla podána pro podezření ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, poškození finančních zájmů EU, z dotačního podvodu, pletichy při zadání veřejné zakázky a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže při přípravě a realizaci zadávacího řízení v rámci projektu Obnova součástí národní kulturní památky Hřebčín v Kladrubech nad Labem. Obžalovaní se zodpovídají ze způsobení dvanáctimilionové škody. Mezi obžalovanými jsou i firmy Geosan Stavební, Chládek a Tintěra, Strabag, Cettus nebo Metrostav. Podle státního zastupitelství trestná činnost souvisí s první a druhou etapou obnovy hřebčína.

Hlavní líčení začalo loni v listopadu u Krajského soudu v Hradci Králové, poté pokračovalo na pobočce v Pardubicích. Rozsudek bude z kapacitního důvodu vyhlášen v Hradci Králové, očekává se zájem novinářů a veřejnosti. V budově hradeckého krajského soudu je největší jednací místnost číslo 50, která jako jediná pojme větší množství lidí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články