Brno za 86 milionů opraví část ulice Veveří, omezí to dopravu

Vložil
ČTK
02.04.2020 21:05
Brno


Brno - V Brně začne v polovině dubna v části ulice Veveří oprava tramvajové trati a inženýrských sítí, které jsou ve špatném stavu. Práce budou stát 86 milionů korun, řekla dnes ČTK Anna Dudková z tiskového střediska brněnského magistrátu. Investice si vyžádá omezení dopravy, řidiči nebudou moct na Veveří zabočit od Žerotínova náměstí. V plánu není omezení MHD. Práce mají skončit v létě.


Začít by měly 15. dubna. "Řidiči nebudou moci odbočit do ulice Veveří ze Žerotínova náměstí. Místo toho budou využívat ulici Kounicovu. Není v plánu omezení městské hromadné dopravy v ulici Veveří. Výjimkou jsou trolejbusy linek 32, 34 a 36, které nebudou projíždět Veveří, jak je tomu dnes, ale z centra se budou vracet přes ulici Kounicovu," řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

V půlce května by měla na práce na podzemních sítích navázat oprava tramvajové trati v úseku od ulice Jana Uhra po Žerotínovo náměstí. V první fázi od 16. května do 26. června čeká cestující pouze částečná výluka městské hromadné dopravy. Tramvaje pojedou v úseku od křížení s Žerotínovým náměstím po Smetanovu jednokolejně. "Od 27. června do konce srpna by tudy tramvaje neměly jezdit vůbec. Auta směrem do centra projedou ulicí v omezeném režimu," dodala Dudková.

Na 27 milionů vyjdou podle ní práce Brněnských vodáren a kanalizací, Dopravní podnik města Brna dá na další práce 59 milionů korun. Díky rekonstrukci bude možné využívat ulici jako objízdnou trasu pro tramvaje, které nahradí linku číslo 1 v době, kdy bude mít výluku v souvislosti s pracemi na velkém městském okruhu v úseku Žabovřeská. "Zejména u inženýrských sítí hrozí, že by zvýšený provoz na Veveří nevydržely. Oprava je proto nezbytná," uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Podle ní budou opraveny kanalizace a vodovod. "Především se jedná o vodovodní řád z roku 1929 v úseku od Žerotínova náměstí po ulici Slovákova, kde došlo jen v lednu k několika haváriím. Důsledkem bylo přerušení dodávek pitné vody," řekla Vaňková. Oprava kanalizace z roku 1910 se dotkne úseku mezi ulicemi Smetanova a Sokolská.
0 komentářů
přidat komentář

Související články