Autodesk nabízí novou úroveň 3D navrhování a tvorby dokumentace s AutoCAD 2010

Nové funkčnosti nabízejí potenciál k dosažení vyšší inovativnosti

Vložil
Tisková zpráva
05.04.2009 20:15
Autodesk, s.r.o.

Společnost Autodesk, lídr v oblasti návrhového softwaru, dnes oznámila novou verzi AutoCAD 2010, softwaru, který je globálně nejrozšířenější platformou pro navrhování a tvorbu dokumentace. Autodesk rovněž oznámil novou řadu produktů řady AutoCAD zahrnující software specificky pokrývající jednotlivé disciplíny, a software AutoCAD LT 2010 pro přesné rýsování ve 2D. Nejnovější verze řešení AutoCAD uvádí nové funkcionality, které uživatelům pomáhají řešit ty nenáročnější návrhové výzvy, včetně nástrojů pro volné navrhování, parametrických výkresů a inovované PDF podpory, která byla jedním z nejdůležitějších požadavků ze strany uživatelské skupiny Autodesku (AUGI).


„Po mnoho let se spoléháme na AutoCAD, abychom zvýšili efektivitu naší společnosti a každá další verze přináší nové prvky, které nám umožňují pracovat stále rychleji,“ řekl Jay Miller, ředitel a CAD manažer ze společnosti BHB Consulting Engieneers. „Mezi velmi promyšlené inovace verze AutoCAD 2010 řadíme parametrické výkresové nástroje a lepší PDF podporu, jež nám nabízejí reálné úspory a usnadňují naší práci.“

AutoCAD 2010 poskytuje další zvýšení výkonu a úrovně inovací, které pomáhají uživatelům dokumentovat, komunikovat, řešit a modifikovat své designové nápady. S novými nástroji pro volné navrhování mohou uživatelé snáze hodnotit nové nápady v rámci 3D modelů s cílem vytvořit jakýkoliv představitelný tvar. Nové možnosti importu a využití podkladů postavených na PDF formátu, včetně vylepšených publikačních nástrojů, umožňují významně zlepšit obousměrnou komunikaci uvnitř návrhářských týmů. Kromě toho, na omezeních postavené parametrické výkresové nástroje nabízí uživatelům možnost definovat pevné vztahy mezi objekty, které urychlí kritické fáze revidování návrhu. AutoCAD 2010 nyní podporuje 3D tisk, což zjednodušuje výrobu fyzických 3D modelů a fyzických prototypů prostřednictvím integrace 3D tiskových služeb „on demand“ či osobních 3D tiskáren.

„Vybavit zákazníky výkonnými nástroji pro 3D navrhování, které jim umožní ještě dále posunout limity jejich kreativity, bylo naší hlavní prioritou při přípravě verze 2010 produktu AutoCAD,“ řekl Guri Stark, viceprezident obchodní jednotky AutoCAD and Platform Products. „K softwarovému portfoliu produktů AutoCAD jsme přidali našimi zákazníky vysoce požadované funkcionality, jako je inovovaná podpora PDF formátu v rámci AutoCADu a nové 2D příkazy pro AutoCAD LT. Celkově poskytuje nová verze našim zákazníkům výkon a flexibilitu, kterou potřebují při tvorbě dokumentace a následných návrhů.“

Odvětvová řešení pro produktovou řadu AutoCAD 2010
Inovované softwarové portfolio AutoCAD 2010 zahrnuje následující odvětvově-specifické aplikace postavené na platformě AutoCAD:
  • AutoCAD Architecture 2010
    nabízí celou řadu funkčních vylepšení zacílených na lepší workflow, uživatelský komfort a spolupráci, včetně nových, efektivnějších uživatelských rozhraní nabízejících optimálnější organizaci pracovního prostředí, větší výkresová okna a rychlejší přístup k nástrojům a příkazům.
  • AutoCAD Civil 2010 obsahuje mnoho nových funkčních inovací, které pomáhají infrastrukturním návrhářům, projektantům a geodetům realizovat projekty rychleji, včetně efektivnějších uživatelských rozhraní, komplexnějšího pokrytí workflow a modelování silničních křižovatek
  • AutoCAD Electrical 2010 byl v nové verzi vylepšen především se záměrem urychlit tvorbu elektrotechnických řídicích systémů. Nyní, s efektivnějším návrhovým prostředím a s novou, jednotnou knihovnou symbolů umožňuje ještě dále zvýšit produktivitu elektrotechnických konstruktérů. Inovace v oblasti výkonného nástroje Circuit Builder dovoluje návrhářům analyzovat energetickou účinnost obvodů a rozhodovat se na základě úspor energie.
  • AutoCAD Map 3D 2010 software je předním konstruktérským řešení pro tvorbu a řízení prostorových dat.  AutoCAD Map 3D 2010 obsahuje nové mapovací funkcionality, lepší možnosti datových analýz a nové workflow prostředí.
  • AutoCAD Mechanical 2010 umožňuje strojním konstruktérům a projektantům zjednodušit komplexní návrhové procesy a dodávat konzistentní výsledky do výroby. Nová verze s inteligentnějšími možnostmi tvorby výkresů a automatizací rutinních kroků nabízí významné zvýšení produktivity a šetří čas. Inovace zahrnují efektivnější návrhové prostředí a vylepšené kusovníky.
  • AutoCAD MEP 2010 software poskytuje řadu nových funkcí především pro stavební, elektrotechnické a instalatérské profese s vyšším uživatelským komfortem, bohatším obsahem a lepší konstrukční dokumentací. Inovace zahrnují vyšší výkonnost, dostupnost nástrojů pro spádované trubkování a obsahová vylepšení nabízející lepší možnosti navrhování trubkových systémů.
  • AutoCAD P&ID 2010 umožňuje uživatelům vytvářet, modifikovat a spravovat diagramy potrubí a jeho vybavení. AutoCAD P&ID 2010 nyní obsahuje vylepšená uživatelská rozhraní, funkce pro zakřivené schematické linie a řadu dalších prvků.
Nejnovější verze AutoCAD LT 2010, profesionálního 2D softwaru pro přesné rýsování ve 2D, obsahuje podporu pro import a export PDF dat, dodatečné 2D výkresové příkazy určené k prohlížení a editaci výkresů a 2D výkresové nástroje z AutoCADu umožňující zvýšit produktivitu, včetně příkazů ALIGN, Xref a Block Attribute.

Uživatelům jakýchkoliv produktů Autodesk včetně uživatelů produktové řady AutoCAD 2010 je navíc volně dostupný ke stažení software Autodesk Design Review 2010. S nástroji pro revize umožňuje Design Review členům týmu účastnit se všech fází revize digitálního navrhování. Nejnovější verze zefektivňuje procesy revizí a obsahuje vylepšené funkce v oblasti prohlížení a připomínkování PDF souborů.

Uživatelé AutoCADu 2010 mohou navrhovat jakékoliv tvary. Jednoduchým přesouváním ploch, hran a vrcholů lze vytvořit komplexní tvary, přidávat organické povrchy atd.

AutoCAD 2010 usnadňuje výrobu fyzických 3D modelů možností přímého napojení na 3D tiskárnu.

Parametrické kresby v AutoCADu 2010 pomáhají zachovávat zarovnání kreseb a šetří čas a energii pro mnohem důležitější činnosti. Díky nadefinování vazeb mezi objekty například zůstávají rovnoběžné linie rovnoběžnými a soustředné kružnice soustřednými, to vše automaticky.


O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.

Související články