Výstava Herman Miller & druzí na veletrhu Design Shaker

23.-26. března 2017, výstaviště PVA EXPO PRAHA

10.01.2017 15:30
Začátkem roku proběhne již pošesté na výstavišti PVA EXPO PRAHA výběrová přehlídka interiérového designu Design Shaker. Opět v podobě kurátorského výběru, který nabídne nejprogresivnější české i zahraniční značky a studia. Doprovodným programem bude i výstava o legendě světového designu Herman Miller a designérech, kteří pro značku během předchozích 100 let tvořili.

George Nelson, kreativní ředitel Herman Miller v letech 1945-1972, vnímal design jako reakci na společenské změny. Během desítek let spolupracoval s podobně smýšlejícími návrháři, jako byli Charles a Ray Eamesovi, Alexander Girard, Isamu Noguchi, Bill Stumpf a Don Chadwick. V současnosti je doplňují ti nejlepší světoví návrháři jako je Yves Béhar (židle Sayl), Studio 7.5 (židle Setu a Mirra 2) a Sam Hecht a Kim Colin z Industrial Facility (Locale and Wireframe Sofa Group). Výstava Herman Miller představí unikátní kolekci ikonických produktů značky Herman Miller, jež jsou dnes v řadě světových muzeí: Aeron Chair, Sayl Chair a další.

"Na Design Shakeru 2017 představíme nejen vliv kreativního ředitele George Nelsona, ale hlavně nejslavnější proukty, jako kancelářská židle Aeron Chair, nebo novější Sayl Chair od Yvese Behára," popisuje Jan Bastař, jednatel společnosti cre8, která tuto výstavu připravila. Výstava je zaměřena na historii nejslavnějších ikon Herman Miller, ale i novinky, které teprve přicházejí do výroby. Jednou z těch najžhavějších bude Aeron Chair Remastered - nová, upravená verze slavné kancelářské židle.

Návštěvníci se tak mohou těšit na studia a designéry, jejichž práce přináší do oblasti interiérového designu invenci a zaručují kvalitu veletrhu. Design Shaker je jiný především tím, že je sice výběrovou přehlídkou designu, ale proběhne v rámci velkých veletrhů pro velmi širokou skupinu návštěvníků. Lidé, kteří přicházejí na veletrhy, jako je For Habitat, mají konkrétní zájem a potřebu. Jde o profesionály nebo ty, kteří staví či zařizují dům. Tomuto publiku představujeme kvalitní design: jak produktový, tak služby architektonických a designérských studií.

Design Shaker je rozdělen do tří sekcí zaměřených na tři úzce spolupracující profese. Sekce Big Deal představí výběr etablovaných českých výrobců i distributorů nejznámějších zahraničních značek. V sekci Fresh Space se objeví mladá generace designérů, kteří ještě studují, nebo čerstvě tvoří pod vlastními značkami. Užší kontakt s designéry interiérů a architekty zajistí sekce Field Office, kde budou k vidění zajímavé návrhy i realizace interiérů.

Herman Miller v České republice

Výstavu Herman Miller & druzí přiváží do České republiky společnost cre8, která se zabývá interiérovým designem pracovního prostředí. Akustiku, ergonomii a udržitelný rozvoj považuje za výchozí body v návrhu každého pracovního prostředí a akustická řešení cre8 mění způsob, jakým vnímáte a používáte svůj prostor. S hrdostí říkají: design cre8 vám dává možnost lépe pracovat. V oblasti designu pracovního prostředí se značka cre8 pohybuje řadu let, realizovala tisíce pracovišť jak pro nadnárodní, tak české společnosti. Showroom cre8 je v Praze, ale úspěšně působí v celém regionu střední a východní Evropy. www.cre8.cz

Design Shaker 2016 v číslech
Počet návštěvníků: 28 534