Stonepanel, kámen s nádechem exkluzivity

30.03.2011 11:30
STONEPANEL, CUPAMAT

Stonepanel Taco Negro, černá břidlice
Přírodní kámen Stonepanel má díky svým přirozeným vlastnostem své výjimečné místo v exteriérovém a interiérovém využití. Může být základním charakteristickým rysem celé stavby (např. kompletní fasáda) nebo ji může v určitých exteriérových a interiérových detailech jen dotvářet a podtrhovat.
Kámen je zároveň nejstarším a nejušlechtilejším stavebním materiálem, využívaným již tisíce let před námi. Má nenahraditelné technické vlast- nosti, je to materiál s
   • dlouhou životností
   • podtrhuje originalitu každého kamenného prvku
   • vysokou odolností vůči vnějším vlivům
   • minimální tepelnou roztaživostí

Obklady z přírodního kamene se díky svému vzhledu a vlastnostem hodí na jakékoliv místo a své použití mají jak v interiéru (koupelny, kuchyně, obývací pokoje, ložnice, haly, chodby, předsíně, kanceláře), tak v exteriéru (fasády, sokly domů, ploty).
Přírodní kámen je elegantní volbou, která nabízí snadnou kombinaci s ostatními materiály. Je to nadčasový materiál, který nevychází z módy a vždy si zachová svoji originalitu a výjimečnost.

Stonepanel Laja Negra, břidlice

Základní výrobky, které vznikají zpracováním přírodního kamene jsou obklady a dlažby různých rozměrů a provedení. A právě tady se setkáváme s často kladeným dotazem z řad odborné i široké  veřejnosti, týkající se váhy přírodního kamene, možné varianty instalací, zatíženosti na m² a možnosti  instalace na zateplovací systém. Pro tuto danou oblast doporučujeme následující typy přírodního obkladu Stonepanel:
  1. Stonepanel (vhodný pro interiér i exteriér) instalace vysoce flexibilním lepidlem
  2. Stonepanel Sky - vhodný pro interiér, exteriér, instalace nad výšku 2 metry a instalace na zateplovací systém. Tento výrobek má svůj vlastní systém pro ukotvení, proto je vhodná instalace lepením a následně kotvením.
  3. Přírodní dlažba a obklad Cupamat (řezaný kámen vhodný na obklady, dlažby, fasády atd.)
Stonepanel Taco Negro

Instalace lepením a kotvením
Nejvíce dotazovaný je systém Stonepanel SKY, který je jedinečný a to hlavně díky vlastnímu systému pro ukotvení:

Stonepanel SKY

Model Stonepanel® Sky prošel těmi nepřísnějšími testy a jakostními kontrolami, aby byla zaručena instalace a správná funkčnost ve výšce a zároveň zabezpečena váha kamene, která se pohybuje od 75 do 80 kg/m².
Stonepanel® Sky je možné instalovat na všechny povrchy, které umožňují použití vrutů, nebo vrutů s hmoždinkou. Na některé nosné povrchy, např. beton, cihla atd. je nezbytné použít umělohmotné hmoždinky s vrutem, u ostatních materiálů, např. dřevo, je možné připevnit  Stonepanel® Sky  přímo.

Kotvící prvek Stonepanel SKY

Fasádní systém z přírodního kamene se realizuje dle specifických přání zákazníka.
V zásadě je instalace Stonepanel a Stonepanel Sky velmi jednoduchá a velikou výhodou je m.j. také minimální odpad materiálu. Důležitým prvkem v dotvoření jednotlivých detailů projektu jsou také specielní rohové díly a to  ve dvou rozměrech, z důvodu střídání dlouhých a krátkých rohových dílů.

Ukázka střídání rohových dílů

Firma CUPAMAT, se věnuje obchodu s přírodním kamenem pro stavebnictví již od svého prvopočátku. V České a Slovenské republice zastupuje tohoto světového dodavatele přírodního kamene divize STONEPANEL, CUPAMAT ČR. Za významné  expoziční centrum si společnost zvolila brněnskou centrálu, sídlící v areálu CTZone Brno, která vystavuje v  expozičních prostorách firmy stěžejní produkty dodavatele, v nejširší škále  je tady k vidění řada přírodní břidlice, dále  pískovce, vápence, křemence a jiné. Sortiment zosobňuje široký význam firemního sloganu „PŘÍRODNÍ ESTETIKA“.
Společnost se již třetím rokem účastní mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2011, kde bude vystavovat jednotlivé produktové řady a novinky pro letošní rok. Expozice bude umístěna v pavilonu P, stánek č. 30.

Stonepanel Orient Oro, křemenec

Fasáda z přírodní řezané břidlice NAVY, Cupamat