Rožnovští zastupitelé schválili dokumentaci na Kulturní centrum


Rožnov pod Radhoštěm – Zastupitelé Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku dnes schválili projektovou dokumentaci na Kulturní centrum. Projekt by si měl vyžádat 215 milionů korun, cena by se mohla změnit soutěží. Město by mohlo začít vybírat zhotovitele v únoru příštího roku, stavba by mohla začít v červnu, trvat by měla 14 měsíců.


Podle projektu mělo centrum stát původně 224 milionů korun, úsporami se cena snížila na 215 milionů korun. Úspory se podle starosty Radima Holiše (ANO) týkají vybavení, například divadelních technologií či světel. Podle dřívějšího rozhodnutí zastupitelů mělo centrum stát do 175 milionů korun. Cenu navýšily také vyšší ceny ve stavebnictví. Podle vedení města bude 215 milionů stropem, firmy s vyšší cenou budou ze soutěže vyřazeny.

Podle některých opozičních zastupitelů je projekt velmi drahý. "Mám obavu, abychom se tímto projektem nedostali do chvíle, kdy nebudeme mít peníze na věci, které lidé používají, chodníky, cyklostezky," uvedl zastupitel Jaromír Koryčanský (KDU-ČSL).

Rožnov by měl dostat dotaci na pasivní standard budovy ve výši 53 milionů korun. Město si chce vzít investiční úvěr ve výši 127 milionů korun, kde 60 milionů korun je úvěr na dofinancování staveb kulturního centra a přístavby knihovny, 67 milionů korun je na předfinancování dotací na oba projekty.
0 comments
add comment

Related articles