Pražané zjistí informace o stavebních projektech na jednom webu

Publisher
ČTK
24.04.2019 16:15
Czech Republic

Prague


Praha - Informace o plánovaných stavebních projektech v Praze jsou nově na jednom webu. Na stránkách Praha zítra? je celkem 184 projektů budov, mostů, veřejných prostranství, nebo celých čtvrtí. Některé jsou ve fázi ideje nebo záměru, jiné rozestavěné. O spuštění webu dnes ČTK informoval tiskový mluvčí Institutu plánování a rozvoje Prahy Marek Vácha.


Lidé mohou na webu vyhledávat stavby podle umístění na mapě, názvu, fáze projektu nebo městské části. U každého projektu jsou základní informace o místu, investorovi, architektovi, výši investice a předpokládaný termín výstavby. Plánované stavby jsou doplněné o vizualizace.

"Doufám, že projekty nalákají do našeho Centra architektury a městského plánování více návštěvníků, kteří se zajímají o rozvoj města," uvedl ředitel Institutu plánování a rozvoje Prahy Ondřej Boháč. Všechny projekty, které jsou nyní dostupné online, byly prezentovány na výstavách v Centru architektury a městského plánování.

Výstavy Praha zítra? byly prvním krokem k vytvoření databáze stavebních záměrů od drobné výstavby, přes rekonstrukce náměstí a ulic, po velká rozvojová území.
0 comments
add comment