Oprava Malostranského náměstí by mohla začít v příštím roce

Publisher
ČTK
11.11.2019 20:55
Czech Republic

Prague

Praha - Rekonstrukce pražského Malostranského náměstí by mohla začít v příštím roce. Vedení města nyní jedná o drobných úpravách projektu. Na dotaz ČTK to dnes řekl náměstek primátora Petr Hlaváček (za TOP 09). Náměstí bude rekonstruováno podle projektu architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Petra Horského. V roce 2016 město na náměstí zrušilo parkoviště a pokoušelo se tam pořádat kulturní akce, ale bez většího zájmu veřejnosti.


"Máme projekt, stavební povolení a ještě diskutujeme s místními lidmi o možnosti doplnit projekt o dva stromy na Malostranském náměstí," řekl Hlaváček.

Podle náměstka se původně v projektu nepočítalo s tím, že je na náměstí ve skutečnosti velký hluk, zejména od tramvají. Nelze tu tak například promítat filmy či uspořádávat koncerty. Navíc lidé se stahují především pod jediný strom, který na náměstí roste, a zbytek náměstí je nevyužit. S tím je podle něj nutné se vypořádat.

Podle projektu má být na náměstí méně parkovacích míst a naopak více posezení. Vniknout má i fontána a další umělecký prvek a celé prostranství se má sjednotit. Magistrát plánuje na náměstí také omezit automobilovou dopravu, kdy v dolní části ubudou pruhy pro auta ve prospěch chodců. Část Nerudovy ulice před kostelem se změní na pěší a pobytovou zónu a u Malostranské besedy přibude přechod. Větší prostor pro chodce by měl být i na rohu Mostecké ulice.
0 comments
add comment

Related articles