Kraj Vysočina kvůli viru zrušil řízení na prodej zámku Těchobuz

Publisher
ČTK
25.03.2020 13:55
Czech Republic

Jihlava


Jihlava - Kraj Vysočina kvůli opatřením proti šíření koronaviru zrušil výběrové řízení na prodej zámku v Těchobuzi na Pelhřimovsku. Památkově chráněnou nemovitost, v níž byl naposled sociální ústav, kraj nabízel počtvrté, postupně snížil minimálně požadovanou cenu na 6,5 milionu korun. Podle materiálu, který dnes projednala krajská rada, teď nebylo možné výběrové řízení dokončit. O schválení navrženého usnesení ČTK informovala mluvčí kraje Jitka Svatošová.


Poslední záměr prodeje zámku projednali krajští radní letos v lednu. Následných prohlídek se podle údajů na webu kraje zúčastnilo několik potenciálních zájemců. Jistinu měli složit do 20. března a o tři dny později se mělo konat výběrové řízení na určení pořadí. Případným uchazečům ale krajský úřad sdělil, že toto řízení bylo zrušené kvůli opatřením proti šíření nákazy a že bude později vyhlášeno znovu. Dnes tento postup úřadu schválila krajská rada.

Prodej se týkal zámeckého areálu, který má včetně pozemků rozlohu 11.500 metrů čtverečních. Klienti sociálního ústavu se z něj postupně vystěhovali do roku 2015. Nejdřív chtěl kraj za zámek nejméně 12 milionů korun, v dalších kolech cena postupně klesala. Dvoupodlažní zámek je z 16. století, zčásti byl uvnitř stavebně upravený. V areálu jsou podle dřívějších údajů kraje novodobé přístavby, kde je i garáž a sklad.
0 comments
add comment

Related articles