Dva roky s Kanceláří architektury města Karlovy Vary

Source
Mgr. Jana Boukalová, KAM KV°
Publisher
Tisková zpráva
25.02.2020 11:25
Czech Republic

Karlovy Vary

Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV°) oslaví 1. března už 2 roky od svého založení. Za tu dobu zprovoznila a sestavila tým odborníků, který se svým koncepčním přístupem městského plánování buduje důvěru nejenom u politické reprezentace, ale i odborné a laické veřejnosti. Komunikace s veřejností a koordinace projektů celoměstského významu patří k základním pilířům činnosti KAMu. V pátek 28. února bude od 12 hodin KAM otevřen veřejnosti a od 17 hodin se bude slavit kulturou.
Co vlastně sedmičlenný tým KAMu dělá? „Hlavním úkolem kanceláře je vytvořit vizi města, jak by mohlo vypadat například za 20 let. S tím souvisí doprovod tvorby koncepčních dokumentů, jako je Strategie udržitelného rozvoje města, nebo Plán mobility, na kterých se kancelář spolupodílí a ke kterým KAM pořádal diskuze s odbornou veřejností a workshopy. Dále doprovází proces přípravy Územního plánu, Manuálu tvorby veřejných prostranství a vstup města Karlovy Vary do organizace UNESCO spolu s dalšími 10 evropskými městy v rámci nominace Great Spas of Europe.“ informuje Petr Kropp, který KAM 2 roky vede.
„Kromě koncepčních dlouhodobých projektů pracujeme na projektech aktuálních. Vydáváme doporučení na témata, o která nás město požádá, nebo na témata, která sami vyhledáváme a vnímáme jako důležitá. Průběžně jsme za uplynulé dva roky pracovali na 35 různých větších projektech. Konkrétní příklady naší práce jsou např. ty nejdůležitější budovy města, jako je Vřídelní kolonáda, Keramická škola, ale i budovy ve vzdálenějších městských částech, např. ZŠ Poštovní, obřadní síň a významná veřejná prostranství města, nám. Svobody u kostela sv. Máří Magdalény, předprostor Tržnice, vánoční trhy apod.“ doplnila Jana Boukalová z KAMu.
Komunikace s veřejností je pro smysluplnou odbornou činnost KAMu nepostradatelná. Cílem je probudit zájem občanů o své město a získat konkrétní náměty pro jeho rozvoj. Pro obyvatele města pořádá zajímavé a osvětové akce, ať už se jedná o přednášky s městskou tematikou, komentované procházky městem, výstavy, diskuze a workshopy na různá témata.

Přijďte slavit s KAMem
Ke svému 2. výročí připravil KAM příjemný doprovodný program. „V pátek 28. února od 12 hodin bude celý prostor naší kanceláře otevřen pro veřejnost, která se může přijít seznámit s námi a naší prací. Od 17 hodin začínáme slavit – po loňském úspěchu jsme opět pozvali 4 slamery – básníky moderní doby a po nich nám zahraje a zazpívá akustické duo Dohromady Štyri Nohy. Máme se opravdu na co těšit.“ zve Jana Boukalová.

Více informací o KAMu a jeho akcích najdete na webu www.kamkv.cz.

PÁTEK 28. 2. v 12:00/17:00

KAM KV°, nám. Dr. M. Horákové 2041, Karlovy Vary

KAM slaví 2. rok v Karlových Varech – přijďte ho s námi oslavit!
Kancelář architektury města Karlovy Vary slaví 28. února své druhé výročí. Přijďte ho s námi oslavit příjemným programem.
12:00 – 17:00 Odpoledne otevřených dveří
17:00 – 18:15 Slam poetry - vystoupí: Dr. Filipitch, Ing. Puding, Lef L´Leviatan a Michal Kubala
18:30 – 20:00 Dohromady Štyři Nohy
Vstup zdarma.
0 comments
add comment

Related articles