Brno zadalo studii proveditelnosti pro tramvajovou trať z Bystrce

Publisher
ČTK
17.10.2018 08:40
Czech Republic

Brno

Bystrc


Brno - Brno zadalo vypracování studie proveditelnosti a dokumentace pro územní rozhodnutí o prodloužení tramvajové tratě z Bystrce na sídliště Kamechy. Bude to stát 16,2 milionu korun. Po dokončení těchto materiálů bude moct město pracovat na dokumentaci pro stavební povolení a konečně stavět trať. Má výrazně zvýšit komfort cestujících ze stále se rozrůstajícího sídliště s několika tisíci obyvatel, řekl na tiskové konferenci náměstek primátora Richard Mrázek (ANO).

Příprava tratě se protahuje, investiční záměr už nechal zpracovat Mrázkův předchůdce. Problémem je totiž geologické podloží. "Město si naštěstí nechalo udělat v minulých letech geologický průzkum, který ukázal, že v části území je skála. Chystaná studie má prověřit více variant vedení trasy, protože se nakonec může stát, že i mírně delší trasa, která složitý terén obejde, může být ve výsledku levnější. Úkolem projektanta je trasu i vybrat a připravit dokumentaci pro územní rozhodnutí," řekl Mrázek.

Dopravní obsluhu sídliště Kamechy již několik let obstarávají autobusy, jejichž interval se zkracuje v souvislosti s postupným růstem počtu obyvatel. V ranní i odpolední špičce už bývají často plné a nenabízí komfort, který by zajistila velkokapacitní tramvaj.
0 comments
add comment

Related articles