Brňané mohou hlasovat o podobě bydlení v Nové Zbrojovce

Publisher
ČTK
19.03.2019 21:00
Czech Republic

Brno

Zábrdovice


Brno - Brňané mohou až do poloviny dubna hlasovat o podobě bydlení v rezidenční části areálu bývalé Zbrojovky. Na internetových stránkách projektu nebo v Kanceláři architekta města Brna si mohou prohlédnout šest návrhů podoby té části bývalé továrny, která sousedí s nábřežím řeky Svitavy. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí majitele areálu CPI Property Group Jakub Velen.


Zóna, kterou developer označuje číslem čtyři, je druhou největší oblastí v někdejším továrním areálu. "Oblast leží v blízkosti řeky, má jihozápadní orientaci a je nejdále od železnice. To ji předurčilo výhradně k rezidentním účelům," uvedl Zdeněk Havelka, výkonný ředitel CPI Property Group. Lidé už mohli hlasovat o podobě tří částí areálu, naposledy šlo o centrální část v místě bývalé kotelny s vysokým komínem.

U zóny 4 určené pro bydlení dostali architekti za úkol vytvořit čtvrť s různými typy a standardy bydlení. Kromě konkrétních návrhů mohou tentokrát lidé také hlasovat v anketě. "Rádi bychom si ověřili, jaký typ bydlení by zde lidé vlastně uvítali," dodal Havelka. Po zveřejnění návrhů všech šesti zón chce investor názory a reakce lidí vzít v potaz.

V současnosti se pracuje na rekonstrukci bývalé nářaďovny v severovýchodní části, která bude sloužit administrativě. První nájemníci by se do ní mohli stěhovat koncem roku.

Areál po bývalé Zbrojovce je dvacetihektarový brownfield na území Židenic. Jeho přestavba začala demolicemi v roce 2017 a bude postupovat po částech pravděpodobně víc než deset let. Ze 100 objektů zůstanou stát jen čtyři, areál se stane prostupný a přístupný z více stran. Dnes se do něj lze dostat jen z Lazaretní ulice. Bydlení by zde mělo v budoucnu najít okolo 10.000 lidí.
0 comments
add comment

Related articles