Nerezové sítě X-TEND®: bezpečnost a extrémně dlouhá životnost

09.11.2015 00:05
Bezpečnost na druhou, tak by se dala charakterizovat jedna z hlavních funkčních vlastností nerezových sítí X-TEND®, které s oblibou používají renomovaní architekti, projektanti i designéři po celém světě. Nerezové sítě X-TEND® jsou vlastním výrobkem původně malého rodinného provaznictví z Německa, které bylo založeno v roce 1880, dnes celosvětově uznávané a stále rodinné společnosti Carl Stahl, udávající trendy v oblasti lanové, zdvíhací, bezpečnostní a vázací techniky, která disponuje více než 60 pobočkami na 5 kontinentech světa. Na českém trhu působí od roku 1994 v Praze a nyní i ve Slavkově u Brna. Špičkové vlastnosti jejich nerezových sítí X-TEND® využívají jednotlivci, obce, významné střední a velké firmy, nadnárodní korporace.

Nerezové sítě poskytují široké spektrum použití

Díky svým unikátním vlastnostem poskytují nerezové sítě X-TEND® široké spektrum využití. Od výstavby, pergol, nejrůznějších zastřešení, samonosných voliér, únikových schodišť, přes realizace zábradlí s bezpečnostní funkcí proti pádu osob, až po designové řešení ozelenění domů či jako jedinečný designový prvek do interiérů.

•    vysoce funkční materiál s dlouhou životností
•    lehké, vzdušné a současně pevné s nosností několika tun
•    plní bezpečnostní funkci proti úniku zvířat i pádu osob, předmětů
•    světlu snadno prostupné a zároveň velmi pevné
•    lze je konstruovat i jako samonosnou konstrukci
•    mají stabilní tvar s možností 3D tvarování
•    vhodné i pro zatížení sněhem
•    bezúdržbové + nosná konstrukce pro ozelenění různých ploch
•    vizuálně zajímavým designovým doplňkem
•    šetrné k životnímu prostředí

Výroba sítí X-TEND® na zakázku

Sítě X-TEND® vyráběné na zakázku vlastní technickou certifikaci ETA (European Technical Approval ETA – 13/0650) potvrzující používání nerezových sítí X-TEND® i jako jistící prvek proti pádu osob (horizontálnímu i vertikálnímu). Samozřejmostí je certifikace německého stavebního institutu (Deutches Institut für Bautechnik) pro použití sítí jako výplně zábradlí. Při výrobě sítě jsou propojena nerezová lana a kompresní svorky v pevnou a pružnou konstrukci. Silný charakter sítí, který snese extrémně vysoké zatížení, zajišťuje opačné vinutí ocelových lan. Způsob výroby umožňuje vytvoření nekonečné sítě současně při zachování maximální stability. Sítě X-TEND® se vyrábějí z vysoce kvalitních nerezových ocelových lan třídy materiálu AISI 1.4401, ve standardním průměru 1 mm, 1,5 mm, 2 mm, 3 a 4 mm. V závislosti na průměru lana je možné vyrobit šířku ok 25 - 200 milimetrů nebo vyšší. Nerezová lana jsou k dispozici v průměru od 1 mm do 26 mm.

Mnoho úspěšných realizací po celé České a Slovenské republice

Inspirujte se realizacemi Carl Stahl: Celkové opláštění rozhledny Hýlačka nedaleko Tábora - součástí projektu bylo zajištění vnitřního a vnějšího schodiště proti pádu osob a zajištění vyhlídky nerezovými sítěmi X-TEND® do obloukového tvaru. V rámci další realizace ze začátku roku 2015 se instalovali nerezové sítě na plášť budovy haly CTPark. Neuběhlo ani půl roku a hala se pyšní zelenou pokrývkou sahající skoro do poloviny pláště a zeleň se stále rozšiřuje. Sítě X-TEND® chrání také děti před možným pádem na prolézačkách. Designové a zároveň vysoce funkční řešení zabezpečení dětských hřišť a prolézaček realizovala firma Carl Stahl začátkem května 2015. Jako bezpečnostní bariéra se zvolila nerezová síť X-TEND® s velikostí oka 60 x 104 mm, vyrobená z lanka 2 mm.

Spolehněte se i vy na podporu odborníků, zrealizujte i staticky náročné projekty, které ještě před zahájením stavby uvidíte pohodlně na 3D modelu, jaké jsou např. voliéry v ZOO. Spolupracujte s profesionály, kteří mají dlouholeté zkušenosti a disponují materiály a postupy precizní německé kvality.