Provozní středisko VAS Ivančice

Provozní středisko VAS Ivančice
Address: B. M. Kuldy 20/870, Ivančice, Czech Republic
Investor:Vodárenská akciová společnost, a.s.
Project:2014-15
Realization:2016-17
Built Up Area:1120 m2
Built Up Space:7110 m3


Rostoucí nároky na kvalitu služeb přinutily investora k rekonstrukci areálu provozního střediska tak, aby stavba vyhovovala stávajícím i budoucím potřebám. Areál je rozdělen do dvou provozně oddělených částí - budovy pro styk s veřejností a vedení a potom technicko provozní zázemí pro servisní zaměstnance.
Stávající budovy v areálu jsme doplnili novými budovami do urbanistického tvaru uzavřeného areálu po vzoru venkovských statků. Před hlavní vstup do objektu jsme navrhli malé náměstí s parkovištěm astromy, pro oživení urbanistického prostoru ulice a zdůraznění vstupu.
Fasády jsme navrhli z kreativních omítek firmy STO na téma podzemní voda. Tenké pruhy vody v puklinách ve skále byly pro nás inspirací pro hlavní vzor na fasádě. Omítka i v detailu nepostrádá ruční tvarování.
Investor požadoval použití firemních barev, což jsme využili v interieru k barevnému experimentu, kdy jsme jednu dominující barvu místnosti použili jednotně na podlahu, stěny i strop. Prožití psychologického působení barev na lidský mozek je maximálně umocněno střídáním různě barevných místností. (zelená je svěžejší, teplejší, modrá je chladnější, uklidňující).
Při návrhu kanceláří jsme se snažili o vzorové pojetí prostoru kanceláře pro 21. století. Světle zelená barva jarních listů vybraná pro kanceláře působí svěžím, teplým dojmem, zároveň je uklidňující a motivující. Její použití na stěny, podlahy i strop maximalizuje její účinek.  Bezobložkové vstupní dveře podtrhují minimalistický přístup ke tvorbě prostoru. V každé kanceláři je jedna stěna celoprosklená, pro maximální kontakt s exterierem. V každé kanceláři jsou navrženy jedna nebo dvě stěny jako vestavěná skříň s dýhovanými  dvířky jako kapacitní úložiště kancelářských potřeb. Volný nábytek je omezen na pracovní stůl a  židli.
0 comments
add comment

more buildings from Tomáš Dvořák architekti