Vinařství FABIG - I. etapa

Vinařství FABIG - I. etapa


"Vlastní cestou …
Moje vinařství se nesnaží být ani tradiční, ani typicky rodinné, ale je mladé a inovativní."

V okrajové části města Hustopečí, které byly několik staletí největší vinařskou obcí na Moravě, pozvolna vzniká průmyslová zóna, kterou uzavírají dva nové podnikatelské objekty. Jedním z nich je stavba mladého vinaře, který profiluje nejenom své rozvíjející se vinařství, ale i pohled na soudobou architekturu. Černý kvádr, zasazený do paty prudkého svahu v návaznosti na chátrající areál JZD, tvoří první etapu budovaného vinařství. Stejně jako minimalistická láhev vína FABIG, působí i samotná stavba. Výhledově by areál měl být doplněn o skladovou část, osazenou do prudkého svahu v závěru pozemku. Ve třetí etapě výstavby investor plánuje prodejní, administrativní a degustační budovu v přední částí pozemku, která by rovněž měla nést prvky minimalismu, jehož je investor velkým příznivcem.

Stávající jednopodlažní stavba, která vytváří zásadní kontrast vůči chátrajícímu okolí, splňuje aktuální požadavky investora na výrobu vína. Jedná se ocelovou montovanou halu opláštěnou PUR panely v antracitovém odstínu. Dispozice objektu je členěna na degustaci spojenou s prodejem včetně potřebného zázemí, dále klimatizovaný sklad lahví a tankovou halu. Stávající objem stavby umožňuje produkci cca 30.000 lahví vína ročně, ale kapacita vinařství by měla výhledově skončit na 100.000 lahvích. Tomu by měla odpovídat i plánovaná výstavba areálu.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Fasáda
Ivana
16.03.17 12:15
Fasáda
Aleš Pudil
17.03.17 09:36
...
Daniel John
18.03.17 10:58
..
Jan Votoček
18.03.17 07:10
Pěkné
Adam Lokajíček
23.03.17 07:44
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od JEČMEN-CAHA architekti