STORY cafe

STORY cafe

V krásném činžovním domě v přilehlé ulici u hlavního historického náměstí je umístěna nová realizace kavárenského prostoru. Jedná se o krásnou dispozici dvou velkých místností propojených středovým průchodem. Zadání bylo navrhnout osobitou kavárnu, která bude otevřená jak pro mladší tak pro starší generace.
Při návrhu jsme vycházeli z typologie místa a struktur, které nám původní ale velmi zdevastovaný dům nabízel /fabiony, původní topení, fragmenty cihel a struktur…/ a tyto detaily jsme se snažili maximálně obnovit a navrátit tak místu původní charakter. Nové prvky jasně doplňují tento "historismus" tedy nesnaží nijak napodobovat, jsou naopak protikladem /bílý barový pult, židle, stoly…/. Chtěli jsem aby kavárna maximálně promlouvala s jemnou simbiózou s Riegrovou ulicí na které je umístěna. Široký bulvár, pěší zóna, hodně světla, to vše nás navedlo k tomu udělat maximální okenní otvory. Středová část se bude v letním období zcela otevírat díky shrnovacím dveřím  kavárna se tak stane součástí uličního prostoru a to jemnou nenásilnou formou.
V interiéru jsou jednoznačně nejvýraznějším prvkem černobílé kachličky, které jsou použity jak ve vlastní kavárně tak v zázemí. Jejich trvdý design byl zvolem záměrně a to předším z důvodu upoutání pozornosti kolemjdoucího, každý kdo nyní prochízí okolo uvidí jako první tmavé rámy a právě ony graficky velmi výrazné obklady, až po sléze když dojde čelně před kavárnu objeví kouzlo světlého prostoru.
Všechny nové prvky byly navrženy a realizovány s místními firmami.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
tak ti nevim
Zora
18.04.17 05:27
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od DMAE Architects