Ruefa Lounge

Ruefa Lounge
Adresa: Hauptplatz 17, Štýrský Hradec, Rakousko
Investor:Verkehrsbüro Ruefa Reisen GmbH
Projekt:2007
Realizace:2008
Užitná plocha:380 m2


Bankovní budova zapsaná jako kulturní památka se stává centrem cestování
Architektonická intervence, která v bankovní budově vytvořila moderní centrum cestování, je působivá a přitom střídmá. Při navrhování jsme měli na mysli, že dovolená začíná v cestovní kanceláři a – stejně jako na dovolené – přání by zde měla být plněna rovnou, s nezbytným poklidem a velkorysostí. Aby se klienti v Ruefa Lounge mohli uvolnit a nebyli rušeni od podstatného – tedy výběru zasloužené dovolené snů, nenajdete zde žádné zbytečné zdobné dekorace.

Recepce
Žádné vysoké prahy ani jiné barieréry nepřehrazují vaši cestu z hlavního náměstí do centrální konzultační haly s vysokým stropem, kde můžete získat veškeré důležité informace týkající se cestování rychle a přímo. Dominuje zde prostoný, víceúčelový, mobilní nábytek, který vybízí k pohodlnému, uvolněnému listování brožurami, během něhož si můžete vychutnat dobrou kávu; a nebo k důkladnějšímu ponoření se do literatury o cestování a k počátečnímu rozhodnutí.
Podobně jako v hotelu jsou zde napravo a nalevo dva recepční pulty, které poskytnou možnost úvodního, nekomplikovaného vstupního setkání.

Uvolněná atmosféra během konzultace
Individuální, podrobnější konzultace se odehrávají v postranních částech. Světlé prostory, měkkost a transparentnost materiálů – místo určené pro osobní rozhovor. Středobodem se zde stává zákazník, a proto zde už nenajdete stěny s brožurami, které by vás rušily a které vás koneckonců vždy přemohou, naopak, tady vítězí přesvědčení, že optimální řešení může být nalezeno společně skrze intenzivní konzultaci. Uvolněná atmosféra proniká do každé lóže. Společně s firmou Selus jsme pro tyto prostory vyvinuli speciální systém osvětlení.

Flexibilní, multifunkční a živé
Také cestovní agentura se může transformovat. Veškerý nábytek z centrální haly lze přestěhovat během chvilky, textilie z postranních prostor lze rychle svěsit, pracovní stoly mezitím zmizely a ústřední prostor je připraven k přednášce, prezentaci nebo večerní party. Variabilní prostor přímo v centru města – klientova touha po živém místě plném událostí byla naplněna.

Setkání důvěrně známého a překvapení
Vyjímečné a nové kvality konzultačního centra zaměřeného na cestování se odrážejí také v použitých materiálech, jež reflektují vlastnosti, které cestovatelé vyhledávají: důvěrně známé a zároveň překvapivé, elegantní a zároveň finančně nenákladné. Klasická elegance je kombinována s novými postupy, tradičními prvky se setkávají s neobvyklými. Všechen nábytek je vyroben z přírodního dřeva, které je kombinováno se zářivě oranžovou barvou.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od SUE ARCHITEKTEN