Rodinný dům v Nitře

Studie

Rodinný dům v Nitře
Adresa: Nitra, Slovensko
Projekt:2014
Zastavěná plocha:90 m2
Plocha pozemku:797 m2
Obestavěná plocha:860 m3
Rodinný dům v Nitře na racionálním půdorysu představuje úsporné, ale přitom velmi komfortní bydlení pro čtyřčlennou rodinu. Stejně racionální lapidární forma, vycházející z krychle 9,5 x 9,5 x 9,5 m, je v kontrastu s výraznou morfologií terénu pozemku. Vzájemné propojení stavby a terénu pomocí jednoduchých terénních úprav vytváří harmonický celek. Zemitost cihelné fasády tuto harmonii podtrhuje. Navíc dodává lapidární formě precizní detail.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
tane mi na mysli
Martin Šťastný
25.03.15 10:15
Design nade vše
Ivo Vermousek
26.03.15 07:15
bazén s trávou až k okraji...
Vít Blaha
27.03.15 02:48
Dokonala architektura
takyarchitekt
29.03.15 05:37
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Stempel & Tesar architekti