Rekonstrukce restaurace, kavárny a vinárny Radnice v Hronově

Rekonstrukce restaurace, kavárny a vinárny Radnice v Hronově
Adresa: Náměstí Čs. armády 5, Hronov, Česká republika
Investor:Město Hronov
Realizace:2009


Restaurace se nachází v budově Městského úřadu Hronov. Radnice postavená a pro- jektovaná prvorepublikovým starostou Hronova Bohumilem Šustrem v sobě již od počátků své existence zahrnovala jako nepostradatelnou součást restauraci, umístěnou v přízemí budovy okny orientovanou do náměstí. Původně reprezentativní restaurace Hronova od své významné rekonstrukce v sedmdesátých letech postupně ztrácela na významu a upadala v kvalitě služeb a čistotě prostor. Po posledním provozovateli zůstala vybydlená a několik let čekala na své obnovení.
Rekonstrukce interiéru restaurace a kavárny Radnice proběhla v průběhu dokončovacích prací rekonstrukce Náměstí Čs. armády. Obnova restaurace je dalším krokem v postupné revitalizaci centra města a majetku města.
Rekonstrukcí prošla reprezentativní část, provozní a sociální zázemí restaurace a kavárny zahrnující opravu technologických rozvodů a povrchů celého interiéru. Nedílnou součástí úprav byla výměna rozměrných ocelových okenních a dveřních výplní ze sedmdesátých let za dřevěná bíle lakovaná okna a dveře. Budova tím získala svůj původní vzhled.
Dispozice doznala jen drobných kosmetických změn. Zásadní úpravu prodělalo pouze sociální zařízení.
Největší proměnou prošly reprezentativní prostory – osvětlení, barevnost výmalby, vestavný a sedací nábytek. Prostor je rozčleněn rozdílnou barvou maleb stěn i stropů dle funkčního využití. Kavárna je olivově zelená, restaurační část petrolejově modrá, rudým sklem je zvýrazněna stěna za barem. Sociální zařízení a chodby jsou vymalovány šedě v barvě dlažby.
Naopak spojujícím prvkem interiéru je oranžová barva přírodního linolea na podlaze, keramických obkladů stěn sociálního zařízení a polstrování na vestavných lavicích. Stejně tak spojuje prostory tmavě hnědá barva přírodní dřevěné dýhy Wenge a lamina obkladů stěn, stolů, baru i sedacího nábytku. V zádveřích je celoplošně použit čisticí koberec z rákosu. Dalším jednotícím prvkem interiéru jsou stoly a podobné podnože sedacího nábytku. Kontrastem v tmavých barevných interiérech vynikají bílá osvětlovací tělesa.
Atmosféru dokresluje nepřímé nasvětlení LED diodovými pásy ukrytými v nikách v SDK podhledu, v barovém pultu, a v průběžných lavicích. Průhledné barové židle světlo odrážejí a zároveň část propouštějí na zem.
Při přípravě stavebních úprav jsme souběžně spolupracovali i na novém vizuálním stylu restaurace Radnice (logo, webové stránky, reklamní panely, nádobí, prostírání).
Nyní spolupracujeme na dokončení rekonstrukce vinárny v suterénu budovy. Příští rok bude otevřena venkovní terasa na dřevěném pódiu. Její součástí je také nová výsadba extenzivní zeleně použité i na náměstí.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Chmelař architekti