Návštěvnické centrum Stěny Trollů

Návštěvnické centrum Stěny Trollů
Adresa: Trollveggen, Møre og Romsdal, Norsko
Investor:Soukromý / Private
Realizace:2011
Užitná plocha:700 m2


Návštěvnické centrum, včetně nové restaurace a služeb — Jde o nový kurzor na úpatí Stěny Trollů (Trollveggen). Architektura nového návštěvnického centra stojícího vedle rychlostní silnice E 139 vychází z kontextu místa u impozantní skalní stěny, jedné z mnoha norských přírodních atrakcí. Budova má jednoduchou, přesto flexibilní dispozici, s charakteristickou střechou, jež je odvozena z okolní majestátní krajiny. Tyto jednoduché principy návrhu propůjčují stavbě charakter a identitu, jež z centra činí poutavý objekt a architektonicky pozoruhodnou stavbu regionu.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Reiulf Ramstad Arkitekter