Interiér kanceláří ŠkoFIN

Interiér kanceláří ŠkoFIN
Adresa: Budova Aragonit - Pekařská 6, Jinonice, Praha, Česká republika
Realizace:2012-14


Koncept návrhu má tři základní úrovně barevného, prostorového a dispozičního řešení. Jako hlavní iniciace návrhu sloužily firmou propagované hodnoty - důvěra, odpovědnost, odvaha, nadšení a orientace. Těmto hodnotám v rámci barevného řešení byly vybrány odpovídající barvy a podlaží budovy dle charakteru oddělení, které se v daném podlaží nachází. Tímto procesem dostalo každé patro specifickou barvu, propisující se do interiérových prvků (koberců, stěn, částí nábytků, zastínění oken atd.). Barevnost doplnily v další vrstvě grafické úpravy, které tematicky podporují firemní principy, jako jsou mobilita, výše uváděné firemní hodnoty, vše kombinováno se symboly automobilů v  grafické zkratce.

Další koncepční úrovní je prostorové řešení, kde z nevyužívaného vnitřního atria budovy se stává odpočinkový prostor s  posezením a doplňkovou zelení. K atriu se (na rozdíl od původních kanceláří) přisadily zasedací místnosti. Zasedací místnosti nepotřebují tolik přirozeného světla jako kanceláře a mohou být také jinak vybavené. Na zasedací místnosti (skrz prosklené dělící příčky) navazují barevně výrazné společné prostory a komunikace. Rozvolněné společné prostory obsahují "objekty" - telefonní místnosti, studovny, malé jednací místnosti, odpočinkové prostory... a čajové kuchyňky, na každém podlaží jednu. Na společné prostory a komunikace jsou napojeny samotné kancelářské prostory, které obíhají po obvodu celé budovy. Návrh reaguje na požadavek dispoziční otevřenosti a technologické souvislosti (vzduchotechnika, vytápění) řešením stěn mezi jednotlivými kancelářemi a společnými prostory. Stěny nedosahují až k podhledům, vznikají pásové otvory a místo dveří zůstávají rozšířené průchody. Řešení počítá, že v  případech místností, které musí být kompaktně odděleny od okolních prostorů, jsou prostupy přes prosklené dveře a otvory zasklené. Estetika a barevnost kancelářských místností je decentnější, pouze v určitých interiérových doplňcích (částí nábytků, zastínění oken atd.) se propisuje charakteristická barevnost podlaží.

Dispoziční řešení (space plan) navazuje na skutečnost, že společnost ŠkoFIN s.r.o. je členěna na jednotlivá oddělení (vedení společnosti; oddělení finanční, správní, marketing, právní, personální; Credit & Risk; IT; strategický rozvoj), kterým bylo přiřazeno vhodné umístění vůči prostorovým nárokům, personální struktuře daného oddělení a dle vzájemného vztahu k jiným úzce spolupracujícím oddělením...
číst dále
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od PÍSEK SEYČEK ARCHITEKTI s.r.o.