Kyvné střešní okno FTT Thermo

Vložil
Pavlína Drbálková
02.09.2012 23:00
FAKRO CZECH s.r.o.

.... a hned je tepleji!

Super energeticky úsporné střešní okno FTT bylo vytvořeno s ohledem na vysoké nároky nízkoenergetického a pasivního stavebnictví. Speciální a inovativní konstrukce zajišťuje dokonalé parametry a tím zaručuje značnou úsporu energie.
Okno FTT U8 Thermo se součinitelem 0,58 W/m2K je energeticky nejvíce úsporné střešní okno dostupné na trhu.  Dodává se a montuje výlučně s lemováním EHV-AT Thermo. Standardně je vybaveno izolační sadou XDK, kterou tvoří parotěsný límec XDS a zateplovací sada XDP.

Zasklení je osazeno ve speciálně vyprojektovaném rámu křídla, který je konstruován ze širších dřevěných profilů. Tato konstrukce minimalizuje vznik tepelných mostů a zajišťuje celkově lepší izolační vlastnosti okna.

Okno FTT může být vybaveno energeticky úsporným zasklením:
- standardně dvoukomorovým zasklením U6 se součinitelem Ug=0,5W/m2K. Součinitel tepelné prostupnosti celého okna FTT U6 je Uw=0,81W/m2K. Vnitřní sklo je laminované (bezpečné) třídy P2.
- volitelně tříkomorové zasklení U8 se součinitelem Ug=0,3W/m2K. Součinitel celého okna je pak Uw=0,58W/m2K.

Okno FTT je kyvného typu se zvýšenou osou otáčení, takže je přístup k otevřenému oknu umožněn i vysokým osobám. Otevřené okno je možno zablokovat v rozsahu od 0°do 40°díky inovativnímu podpůrnému mechanismu. Systém topSafe představuje zvýšenou odolnost proti vloupání.

Velké rozměry okna a zvýšená osa otáčení přinášejí do podkroví více světla a volný přístup k otevřenému oknu. Nové okno FTT je vybaveno čtyřnásobným systémem těsnění a změněným způsobem zamykání bez klasického protikusu.
Součinitel zvukové průzvučnosti okna FTT U6 je roven 38 [dB]. Velmi dobrý parametr Rw představuje vysokou ochranu před hlukem z vnějšího okolí.

Rozsah montáže ve střechách se sklonem 15-70°.

Okna Fakro na dosah ruky.

0 komentářů
přidat komentář

Související články