ING Real Estate přestavěla v Praze za miliardy bývalý pivovar

Vložil
ČTK
17.06.2009 22:15
Praha

CMC architects, a.s.

Praha - Developerská společnost ING Real Estate dokončila přestavbu bývalého pivovaru v pražských Holešovicích na byty, kanceláře a obchody. Celková výše investice činila 2,2 miliardy korun. ČTK to dnes sdělila mediální zástupkyně firmy Barbora Strnadová.
    Na místě někdejší výroby piva se v současnosti nachází 155 bytů, 12.000 metrů čtverečních kanceláří a 550 čtverečních metrů obchodních ploch. V bývalé sladovně pivovaru se usídlilo například vydavatelství Ringier. Komerční plochy projektu už ale ING Real Estate nepatří. V lednu 2007 je totiž developer prodal americkému investičnímu fondu Pramerica Financial.
    Autorem realizovaných staveb je architektonický ateliér CMC architects. Na prvotním konceptu přestavby pivovaru se podíleli také světově uznávaní architekti Frank O. Gehry, autor Tančícího domu v Praze na Rašínově nábřeží, a Jean Nouvel, autor budovy Zlatý Anděl na pražském Smíchově.
    První městský pivovar v Holešovicích byl postaven v roce 1896. První pivo zde sládci uvařili roku 1897. Přesně po 100 letech ukončil tehdejší majitel pivovaru jeho činnost.
    ING Real Estate je součástí nizozemské finanční skupiny ING. V české metropoli jsou za ní projekty, jako je například nákupní centrum v Butovicích, kancelářské centrum na Andělu nebo Tančící dům na nábřeží.
0 komentářů
přidat komentář