Jiřičná navrhla mrakodrap pro Brno

Vložil
ČTK
19.01.2011 20:15
Brno

Eva Jiřičná

Dočká se Eva Jiřičná brněnské výškové realizace? (obr.: Návrh dostavby obchodního domu Centrum, býv. Baťa, 2007 - developer ORCO)
Brno - Architektka Eva Jiřičná navrhla pro brněnské širší centrum mrakodrap, který by byl nyní nejvyšší ve městě. Stavba v brněnské ulici Heršpická vysoká 117 metrů má stát 3,5 miliardy korun. Podle ní je zatím dokončen pouze projekt, investor HS-Investment nemá žádná další povolení.
    Jiřičnou a její studio AI Design prý o vypracování projektu požádala přímo investorská firma, za nímž zřejmě stojí rakouský podnikatel Gerhard Hudecek. Ten už v Brně vlastní řadu nemovitostí, z nichž některé nechal postavit.
    Podle zastupitele městské části Brno-střed Vojtěcha Mencla (ODS) by zřejmě měl magistrát vypracovat projekt, který by zrevidoval možnosti lokality kolem Heršpické.
    Nový mrakodrap pod jménem Palác Heršpická by měl mít 35 pater. Bude konkurentem dvou mrakodrapů, které by měly vyrůst na jihu Brna. Dvojice věží má půdorys ve tvaru trojlístku, vyšší z nich měří 117 metrů. To je o 8 metrů víc než sousední AZ Tower. Věže AZ Tower, které by se měly začít budovat už v únoru, mají měřit 109,5 metru. Stojí za nimi investor AZ Tower.
    Jedenasedmdesátiletá Jiřičná žije ve Velké Británii. Je proslulá díky svým projektům obchodů v New Yorku a Londýně. Za svou práci získala několik řádů a ocenění.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
17
Jan Sommer
19.01.11 10:53
ve srovnání
Vích
20.01.11 12:16
zobrazit všechny komentáře

Související články