Miláno - Erick van Egeraat staví ve velkém

Zdroj
(EEA) Erick van Egeraat
Vložil
Tisková zpráva
11.06.2007 10:30
Erick van Egeraat
Erick van Egeraat associated architects EEA

Rotterdam - Erick van Egeraat začal stavět Business park a centrum volného času na území smíšené zástavby Milanofiori North. Developerský projekt společnosti Brioschi Sviluppo Immobiliare spa je jedním z největších v Evropě. Odpovídá na rostoucí poptávku po kancelářských plochách vysoké kvality v lombardské metropoli.

Business Park a Leisure Centre jsou součástí zastavovacího plánu Milanofiori North navrženého Erickem van Egeraatem v roce 2003. Se svou kanceláří zrealizuje několik jeho částí a bude dohlížet na naplnění celého urbanismu.

Tento soběstačný celek tvořený 218.000 m² nabídne celou škálu funkcí - kanceláře, bydlení, obchod, volnočasové aktivity, kino a hotel. Zvláštní důraz je kladen na energetickou hospodárnost a užití obnovitelných zdrojů.

Milanofiori North poslouží jako nová jižní brána do Milána. Přiléhá k dálnici A7 a bude napojena na městskou železniční síť.

Celý urbanismus bude realizovám ve dvou stupních. První obsáhne 120.000 m² - čtyři kancelářské budovy, bydlení, maloobchod a centrum volného času a zábavy v srdci celé zástavby. Miltikino, hotel a obchodní prostory budou zasazeny do zeleně kolem centrálního náměstí. Stavba první etapy potrvá do roku 2009.

100.000 m² kanceláří a obchodů bude hlavní náplní druhé etapy zástavby.

Erick van Egeraat představil projekt 24.května na realitním veletrhu Expo Italia v Miláně.

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Pěkné
Lukáš Obdržálek
11.06.07 05:54
zobrazit všechny komentáře

Související články